Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBramborový bác se švestkovou omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • Bramborový bác se švestkovou omáčkou

Bramborový bác se švestkovou omáčkou

Bramborový bác se švestkovou omáčkou
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Brambory
  • Česnek 2 strouž.
  • Droždí čerstvé 50 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Mléko polotučné 500 ml
  • Sůl
  • Majoránka sušená 1 člž
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Škvarky 250 g
  • Mák nemletý
  • Vejce 1 ks
  • Sádlo 100 g
  • Švestky kompotované 750 g
  • Skořice celá 2 ks
  • Brambory
  • Česnek 2 strouž.
  • Droždí čerstvé 50 g
  • Mouka hladká 500 g
  • Mléko polotučné 500 ml
  • Sůl
  • Majoránka sušená 1 člž
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Škvarky 250 g
  • Mák nemletý
  • Vejce 1 ks
  • Sádlo 100 g
  • Švestky kompotované 750 g
  • Skořice celá 2 ks

Příprava

1
Kompoty slijte do hrnce i se šťávou, přidejte k nim skořici, případně přislaďte a nechte na mírném plameni rozvařit a zhoustnout na omáčku.
2
Brambory i česnek oloupejte a zasyrova nastrouhejte na jemné straně struhadla. Z droždí, cukru, hrsti mouky a poloviny vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Zbylou mouku přesypte do mísy a postupně k ní přimíchávejte kvásek, zbylé mléko, sůl, majoránku, vejce, škvarky a rozehřáté sádlo. Zpracujte do těsta a nechte hodinu vykynout.
3
Předehřejte troubu na 220 °C. Sádlem vymažte dva nízké pekáčky a vysypte je mákem. Vykynuté těsto rozdělte do pekáčků a pečte asi třicet až čtyřicet minut.
1
Kompoty slijte do hrnce i se šťávou, přidejte k nim skořici, případně přislaďte a nechte na mírném plameni rozvařit a zhoustnout na omáčku.
2
Brambory i česnek oloupejte a zasyrova nastrouhejte na jemné straně struhadla. Z droždí, cukru, hrsti mouky a poloviny vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Zbylou mouku přesypte do mísy a postupně k ní přimíchávejte kvásek, zbylé mléko, sůl, majoránku, vejce, škvarky a rozehřáté sádlo. Zpracujte do těsta a nechte hodinu vykynout.
3
Předehřejte troubu na 220 °C. Sádlem vymažte dva nízké pekáčky a vysypte je mákem. Vykynuté těsto rozdělte do pekáčků a pečte asi třicet až čtyřicet minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě 27 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 20 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 27 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě 27 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 20 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 27 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.