1
V míse smíchejte 480 g mletého hovězího masa se lžící olivového oleje, solí a pepřem. Přidejte 2 oloupané a prolisované stroužky česneku a ½ lžičky sušeného oregana. Směs dobře promíchejte a vytvarujte 12 stejně velkých koulí. Vložte je do zapékací mísy, podlijte 100 ml vody a pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
2
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a orestujte na něm 2 oloupané a nadrobno nakrájené menší cibule. Přidejte ½ lžičky sušeného oregana, oloupaný a prolisovaný stroužek česneku a 240 g krájených rajčat. Nechte směs 6 minut probublávat, poté oslaďte ½ lžičky cukru. Na závěr omáčku lehce rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
3
Kilo předsmažených hranolků usmažte ve vysoké vrstvě rozpáleného slunečnicového oleje dozlatova. Horké hranolky přendejte do mísy, osolte a promíchejte.
4
Masové koule podávejte s křupavými hranolky přelité rajčatovou omáčkou, ozdobené hrstí omyté, nasekané čerstvé petržele.
1
V míse smíchejte 480 g mletého hovězího masa se lžící olivového oleje, solí a pepřem. Přidejte 2 oloupané a prolisované stroužky česneku a ½ lžičky sušeného oregana. Směs dobře promíchejte a vytvarujte 12 stejně velkých koulí. Vložte je do zapékací mísy, podlijte 100 ml vody a pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
2
Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a orestujte na něm 2 oloupané a nadrobno nakrájené menší cibule. Přidejte ½ lžičky sušeného oregana, oloupaný a prolisovaný stroužek česneku a 240 g krájených rajčat. Nechte směs 6 minut probublávat, poté oslaďte ½ lžičky cukru. Na závěr omáčku lehce rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
3
Kilo předsmažených hranolků usmažte ve vysoké vrstvě rozpáleného slunečnicového oleje dozlatova. Horké hranolky přendejte do mísy, osolte a promíchejte.
4
Masové koule podávejte s křupavými hranolky přelité rajčatovou omáčkou, ozdobené hrstí omyté, nasekané čerstvé petržele.