
Šafránová domácí majonéza
Postup přípravy
1. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky vlijte do vyšší odměrky, přidejte hořčici, šťávu z citronu, sůl a pepř.
2. Nitky šafránu, které zakoupíte mezi kořením, dejte do mističky a zalijte 1 lžící vroucí vody. Nechte odstát, ať se ze šafránu uvolní barva, aroma a voda zcela vychladne. Šafránový odvar přidejte ke zbývajícím surovinám. Za stálého mixování pomalu přilévejte olej. Mixujte do té doby, až se všechny suroviny spojí v hladkou majonézu.
3. Dle chuti můžete ještě přidat sůl, pepř nebo citronovou šťávu.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod