Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 vejce
2 lžičky dijonské hořčice
½ citronu
sůl, pepř
6 nitek šafránu
1 lžíce vody
200 ml slunečnicového oleje

Postup přípravy

1. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky vlijte do vyšší odměrky, přidejte hořčici, šťávu z citronu, sůl a pepř.

2. Nitky šafránu, které zakoupíte mezi kořením, dejte do mističky a zalijte 1 lžící vroucí vody. Nechte odstát, ať se ze šafránu uvolní barva, aroma a voda zcela vychladne. Šafránový odvar přidejte ke zbývajícím surovinám. Za stálého mixování pomalu přilévejte olej. Mixujte do té doby, až se všechny suroviny spojí v hladkou majonézu.

3. Dle chuti můžete ještě přidat sůl, pepř nebo citronovou šťávu.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty