Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyFrancouzský cordon bleu – řízek s batátovým pyré
Albert logoAlbert logo
  • Francouzský cordon bleu – řízek s batátovým pyré
Francouzský cordon bleu – řízek s batátovým pyré

Francouzský cordon bleu – řízek s batátovým pyré

Snadné
31-45 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 25 g
  • Batáty 3 ks
  • Brambory typu C 3 ks
  • Sůl
  • Mléko plnotučné 170 ml
  • Krůtí prsní řízky 600 g
  • Eidam plátky 100 g
  • Šunka 100 g
  • Strouhanka 200 g
  • Olej slunečnicový 80 ml
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hladká 100 g
  • Tatarka 225 ml
  • Pažitka čerstvá 1/2 hrs.
  • Máslo 25 g
  • Batáty 3 ks
  • Brambory typu C 3 ks
  • Sůl
  • Mléko plnotučné 170 ml
  • Krůtí prsní řízky 600 g
  • Eidam plátky 100 g
  • Šunka 100 g
  • Strouhanka 200 g
  • Olej slunečnicový 80 ml
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hladká 100 g
  • Tatarka 225 ml
  • Pažitka čerstvá 1/2 hrs.

Příprava

1
Oloupejte a nakrájejte na kostky 3 středně velké batáty a 3 větší brambory typu C a vložte do hrnce. Takto připravené je zalijte vodou, osolte a vařte přibližně 15 minut, dokud nejsou zcela měkké. Sceďte vodu a přidejte 25 g másla, 150 ml teplého mléka a vše vyšlehejte do hladkého pyré.
2
Rozkrájejte 600 g krůtích prsních řízků na plátky. Každý z nich postupně překryjte kouskem potravinové fólie a hladkou stranou paličky naklepejte. Plátky osolte a navrstvěte plátky šunky a sýra. Přeložte napůl náplní dovnitř a okraje k sobě přimáčkněte.
3
Vzniklé kapsy obalujte postupně v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance jako klasický řízek. Rozehřejte hlubokou pánev na středním plameni, přilijte dostatek oleje, abyste vytvořili lázeň. Smažte každý kousek přibližně 5 minut z každé strany.
4
V misce rozmíchejte 120 g tatarské omáčky s 20 ml mléka a 1/2 hrsti nasekané pažitky. Cordon bleu podávejte s batátovým pyré a tatarskou omáčkou s pažitkou. Nyní už zavolejte rodinu ke stolu a užijte si tuto oceňovanou pochoutku.
1
Oloupejte a nakrájejte na kostky 3 středně velké batáty a 3 větší brambory typu C a vložte do hrnce. Takto připravené je zalijte vodou, osolte a vařte přibližně 15 minut, dokud nejsou zcela měkké. Sceďte vodu a přidejte 25 g másla, 150 ml teplého mléka a vše vyšlehejte do hladkého pyré.
2
Rozkrájejte 600 g krůtích prsních řízků na plátky. Každý z nich postupně překryjte kouskem potravinové fólie a hladkou stranou paličky naklepejte. Plátky osolte a navrstvěte plátky šunky a sýra. Přeložte napůl náplní dovnitř a okraje k sobě přimáčkněte.
3
Vzniklé kapsy obalujte postupně v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance jako klasický řízek. Rozehřejte hlubokou pánev na středním plameni, přilijte dostatek oleje, abyste vytvořili lázeň. Smažte každý kousek přibližně 5 minut z každé strany.
4
V misce rozmíchejte 120 g tatarské omáčky s 20 ml mléka a 1/2 hrsti nasekané pažitky. Cordon bleu podávejte s batátovým pyré a tatarskou omáčkou s pažitkou. Nyní už zavolejte rodinu ke stolu a užijte si tuto oceňovanou pochoutku.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o cordon bleu měli vědět
    Batáty oproti bramborám jsou velmi výživnou zeleninou. Jejich oranžové zbarvení způsobují karotenoidy. Obsahují dobře využitelné komplexní sacharidy.
  • Jak udělat cordon bleu zdravější
    Plnotučné mléko zaměňte za polotučné. U vepřové šunky se zaměřte na její kvalitu. Měla by obsahovat co největší podíl masa. Eidam zaměňte za 30%. Po usmažení odložte cordon bleu na papírovou utěrku, ta vsákne přebytečný olej. Tatarskou omáčku můžete zaměnit za avokádový dip. Jídlo doplňte salátem z kvalitní čerstvé zeleniny.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 3 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 3 dny

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.