×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Karamelizovaný rýžový pudink v mikrovlnce

Další recepty a články

Ovesná kaše s jablky,...
Ovesná kaše s jablky...
Ovesná kaše s jablky,...
Ovesná kaše s jablky,...
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký...
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...

Karamelizovaný rýžový pudink v mikrovlnce

Tip do kuchyně

 

Pudink můžete stejně tak připravit v rendlíku na sporáku. Záleží pouze na vás.

Co budete potřebovat

10 tobolek kardamomu
1 lžička mleté skořice
2 sáčky vanilkového cukru
1 lžička strouhané citronové kůry
50 g másla
200 g kulatozrnné rýže
1,2 mléka
80 g rozinek, propláchnutých
100 g krupicového cukru

Jak na to?

Snídaně je základ dne. S karamelizovaným rýžovým pudinkem ho nastartujete skvěle.

1) Kardamom rozdrťte v hmoždíři a prosejte ho do mísy, vhodné do mikrovlnné trouby.

2) Přidejte ostatní suroviny kromě krupicového cukru a vařte v mikrovlnné troubě 35 minut na nejvyšší výkon; občas promíchejte.

3) Až se tekutina vstřebá a rýže změkne, rozdělte pudink do ohnivzdorných misek, posypte cukrem a nechte ho v troubě nechte zezlátnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karamelizovaný rýžový pudink v mikrovlnce

Snídaně Snadné Orientální Sladká jídla Vaření v mikrovlnné troubě Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (1)

Tip do kuchyně

 

Pudink můžete stejně tak připravit v rendlíku na sporáku. Záleží pouze na vás.

Co budete potřebovat

10 tobolek kardamomu
1 lžička mleté skořice
2 sáčky vanilkového cukru
1 lžička strouhané citronové kůry
50 g másla
200 g kulatozrnné rýže
1,2 mléka
80 g rozinek, propláchnutých
100 g krupicového cukru

Jak na to?

Snídaně je základ dne. S karamelizovaným rýžovým pudinkem ho nastartujete skvěle.

1) Kardamom rozdrťte v hmoždíři a prosejte ho do mísy, vhodné do mikrovlnné trouby.

2) Přidejte ostatní suroviny kromě krupicového cukru a vařte v mikrovlnné troubě 35 minut na nejvyšší výkon; občas promíchejte.

3) Až se tekutina vstřebá a rýže změkne, rozdělte pudink do ohnivzdorných misek, posypte cukrem a nechte ho v troubě nechte zezlátnout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Ovesná kaše s jablky,...
Ovesná kaše s jablky,...
Ovesná kaše s jablky,...
Ovesná kaše s jablky,...
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...

Inspirujte se podobnými recepty