×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rýžový burger s trhaným masem

Další recepty a články

Kuřecí kari
Kuřecí kari
Kuřecí kari
Kuřecí kari
Vepřová panenka s vůní asie 
Vepřová panenka s...
Vepřová panenka s vůní asie 
Vepřová panenka s vůní asie 
Babiččiny krůtí špejle 
Babiččiny krůtí...
Babiččiny krůtí špejle 
Babiččiny krůtí špejle 
Pikantní grilované kuře
Pikantní grilované...
Pikantní grilované kuře
Pikantní grilované kuře

Rýžový burger s trhaným masem

Co budete potřebovat

trhané vepřové maso sous vide Albert Excellent
200 g rýže na sushi
350 ml vody
olej
3 lžíce kečupu
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce japonského rýžového vína mirin
1 lžíce cukru
1 lžička dijonské hořčice
špetka sušeného česneku
listový salát, pár plátků rajčete a salátové okurky
chilli vločky nebo sezam

Jak na to?

Trhané vepřové maso sous vide připravte podle návodu na obalu.
Rýži neproplachujte – rovnou ji zalijte vodou a uvařte doměkka. Pak stáhněte z plotny a nechte hrnec 15 minut stát přiklopený pokličkou. Navlhčenýma rukama vytvarujte čtyři pravidelné placičky. Pánvičku vymažte olejem a opečte placičky po jedné straně.
Smíchejte kečup, sójovou omáčku, mirin, cukr, hořčici a česnekový prášek na omáčku. Na neopečenou stranu rýžové placičky dejte salát a další zeleninu a navršte porci trhaného vepřového masa. Pokapejte dresinkem a přiklopte druhou rýžovou placičkou opečenou stranou nahoru. Navrchu posypte chilli vločkami nebo sezamem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rýžový burger s trhaným masem

Hlavní chod Velmi snadné Asijská Maso Bezlepkové Bez laktózy Magazín 5/2018 Počet porcí: 2 kusy
Průměrné hodnocení 5 (4)

Inspirujte se zdravými recepty

Stánkaři a foodtrucky v Japonsku, Koreji i Číně mají jasno – pořádný burger se klidně obejde bez housky. Základem je lepivá rýže na sushi a opečení, které placičku zpevní. To musíte vyzkoušet také.

Co budete potřebovat

trhané vepřové maso sous vide Albert Excellent
200 g rýže na sushi
350 ml vody
olej
3 lžíce kečupu
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce japonského rýžového vína mirin
1 lžíce cukru
1 lžička dijonské hořčice
špetka sušeného česneku
listový salát, pár plátků rajčete a salátové okurky
chilli vločky nebo sezam

Jak na to?

Trhané vepřové maso sous vide připravte podle návodu na obalu.
Rýži neproplachujte – rovnou ji zalijte vodou a uvařte doměkka. Pak stáhněte z plotny a nechte hrnec 15 minut stát přiklopený pokličkou. Navlhčenýma rukama vytvarujte čtyři pravidelné placičky. Pánvičku vymažte olejem a opečte placičky po jedné straně.
Smíchejte kečup, sójovou omáčku, mirin, cukr, hořčici a česnekový prášek na omáčku. Na neopečenou stranu rýžové placičky dejte salát a další zeleninu a navršte porci trhaného vepřového masa. Pokapejte dresinkem a přiklopte druhou rýžovou placičkou opečenou stranou nahoru. Navrchu posypte chilli vločkami nebo sezamem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuřecí kari
Kuřecí kari
Kuřecí kari
Kuřecí kari
Vepřová panenka s vůní asie 
Vepřová panenka s vůní asie 
Vepřová panenka s vůní asie 
Vepřová panenka s vůní asie 
Babiččiny krůtí špejle 
Babiččiny krůtí špejle 
Babiččiny krůtí špejle 
Babiččiny krůtí špejle 
Pikantní grilované kuře
Pikantní grilované kuře
Pikantní grilované kuře
Pikantní grilované kuře

Inspirujte se podobnými recepty