ReceptyRýžový burger s trhaným masem
Albert logoAlbert logo
  • Rýžový burger s trhaným masem

Rýžový burger s trhaným masem

Stánkaři a foodtrucky v Japonsku, Koreji i Číně mají jasno – pořádný burger se klidně obejde bez housky. Základem je lepivá rýže na sushi a opečení, které placičku zpevní. To musíte vyzkoušet také.
Rýžový burger s trhaným masem
Velmi snadné
31-45 minut
5/5
Asijská
Bezlepkové
Sous Vide
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Vepřové maso trhané sous-vide
  • Sushi rýže 200 g
  • Voda 350 ml
  • Olej slunečnicový
  • Kečup 3 plž
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Česnek sušený
  • Mirin omáčka 1 plž
  • Sojová omáčka 2 plž
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Salát ledový
  • Rajče
  • Salátová okurka
  • Chilli vločky
  • Vepřové maso trhané sous-vide
  • Sushi rýže 200 g
  • Voda 350 ml
  • Olej slunečnicový
  • Kečup 3 plž
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Česnek sušený
  • Mirin omáčka 1 plž
  • Sojová omáčka 2 plž
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Salát ledový
  • Rajče
  • Salátová okurka
  • Chilli vločky

Příprava

1
Trhané vepřové maso sous vide připravte podle návodu na obalu.
2
Rýži neproplachujte – rovnou ji zalijte vodou a uvařte doměkka. Pak stáhněte z plotny a nechte hrnec 15 minut stát přiklopený pokličkou. Navlhčenýma rukama vytvarujte čtyři pravidelné placičky. Pánvičku vymažte olejem a opečte placičky po jedné straně.
3
Smíchejte kečup, sójovou omáčku, mirin, cukr, hořčici a česnekový prášek na omáčku. Na neopečenou stranu rýžové placičky dejte salát a další zeleninu a navršte porci trhaného vepřového masa. Pokapejte dresinkem a přiklopte druhou rýžovou placičkou opečenou stranou nahoru. Navrchu posypte chilli vločkami nebo sezamem.
1
Trhané vepřové maso sous vide připravte podle návodu na obalu.
2
Rýži neproplachujte – rovnou ji zalijte vodou a uvařte doměkka. Pak stáhněte z plotny a nechte hrnec 15 minut stát přiklopený pokličkou. Navlhčenýma rukama vytvarujte čtyři pravidelné placičky. Pánvičku vymažte olejem a opečte placičky po jedné straně.
3
Smíchejte kečup, sójovou omáčku, mirin, cukr, hořčici a česnekový prášek na omáčku. Na neopečenou stranu rýžové placičky dejte salát a další zeleninu a navršte porci trhaného vepřového masa. Pokapejte dresinkem a přiklopte druhou rýžovou placičkou opečenou stranou nahoru. Navrchu posypte chilli vločkami nebo sezamem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 16.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 3 dny

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 3 dny

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 3 dny

Od 16.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 3 dny

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Platný ještě 3 dny

Od 09.04.2025 do 20.04.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.