×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Indická rýže basmati s čočkou

Další recepty a články

Ostrá indická polévka
Ostrá indická...
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf

Indická rýže basmati s čočkou

Tip do kuchyně

 

Můžete podávat jako hlavní chod nebo i jako přílohu k některé z indických omáček.

Co budete potřebovat

35 g rýže basmati, propláchnuté
35 g čočky, propláchnuté
1 lžička másla
po ½ lžičky římského kmínu,
nastrouhaného čerstvého zázvoru,
drceného česneku
a čerstvě drceného pepře
½ malé cibule, nasekané
1 zelená chilli paprička, nasekaná
sůl
po ¼ lžičky kurkumy
a Garam Masaly

Jak na to?

Máte rádi orientální kuchyni? Vyzkoušejte indickou rýži basmati s čočkou.

1) Rýži a čočku na půl hodiny namočte do vody.

2) Na másle osmahněte kmín, po chvilce přidejte cibuli, pak chilli papričku, zázvor, česnek a Garam Masalu. Osolte.

3) Přidejte scezenou rýži, čočku, kurkumu a přilijte 400 ml vody.

4) Na mírném plameni vařte asi 20 minut doměkka.

Opepřete a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Indická rýže basmati s čočkou

Příloha Snadné Orientální Vegetariánské Něco lehkého Vaření Indická kuchyně , Chilli paprička Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (19)

Tip do kuchyně

 

Můžete podávat jako hlavní chod nebo i jako přílohu k některé z indických omáček.

Co budete potřebovat

35 g rýže basmati, propláchnuté
35 g čočky, propláchnuté
1 lžička másla
po ½ lžičky římského kmínu,
nastrouhaného čerstvého zázvoru,
drceného česneku
a čerstvě drceného pepře
½ malé cibule, nasekané
1 zelená chilli paprička, nasekaná
sůl
po ¼ lžičky kurkumy
a Garam Masaly

Jak na to?

Máte rádi orientální kuchyni? Vyzkoušejte indickou rýži basmati s čočkou.

1) Rýži a čočku na půl hodiny namočte do vody.

2) Na másle osmahněte kmín, po chvilce přidejte cibuli, pak chilli papričku, zázvor, česnek a Garam Masalu. Osolte.

3) Přidejte scezenou rýži, čočku, kurkumu a přilijte 400 ml vody.

4) Na mírném plameni vařte asi 20 minut doměkka.

Opepřete a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf

Inspirujte se podobnými recepty