×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Indická rýže basmati s čočkou

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Ostrá indická polévka
Ostrá indická...
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Indický chai
Indický chai
Indický chai
Indický chai

Indická rýže basmati s čočkou

Tip do kuchyně

 

Můžete podávat jako hlavní chod nebo i jako přílohu k některé z indických omáček.

Co budete potřebovat

35 g rýže basmati, propláchnuté
35 g čočky, propláchnuté
1 lžička másla
po ½ lžičky římského kmínu,
nastrouhaného čerstvého zázvoru,
drceného česneku
a čerstvě drceného pepře
½ malé cibule, nasekané
1 zelená chilli paprička, nasekaná
sůl
po ¼ lžičky kurkumy
a Garam Masaly

Jak na to?

Máte rádi orientální kuchyni? Vyzkoušejte indickou rýži basmati s čočkou.

1) Rýži a čočku na půl hodiny namočte do vody.

2) Na másle osmahněte kmín, po chvilce přidejte cibuli, pak chilli papričku, zázvor, česnek a Garam Masalu. Osolte.

3) Přidejte scezenou rýži, čočku, kurkumu a přilijte 400 ml vody.

4) Na mírném plameni vařte asi 20 minut doměkka.

Opepřete a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Indická rýže basmati s čočkou

Příloha Snadné Orientální Vegetariánské Něco lehkého Vaření Indická kuchyně Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (16)

Tip do kuchyně

 

Můžete podávat jako hlavní chod nebo i jako přílohu k některé z indických omáček.

Co budete potřebovat

35 g rýže basmati, propláchnuté
35 g čočky, propláchnuté
1 lžička másla
po ½ lžičky římského kmínu,
nastrouhaného čerstvého zázvoru,
drceného česneku
a čerstvě drceného pepře
½ malé cibule, nasekané
1 zelená chilli paprička, nasekaná
sůl
po ¼ lžičky kurkumy
a Garam Masaly

Jak na to?

Máte rádi orientální kuchyni? Vyzkoušejte indickou rýži basmati s čočkou.

1) Rýži a čočku na půl hodiny namočte do vody.

2) Na másle osmahněte kmín, po chvilce přidejte cibuli, pak chilli papričku, zázvor, česnek a Garam Masalu. Osolte.

3) Přidejte scezenou rýži, čočku, kurkumu a přilijte 400 ml vody.

4) Na mírném plameni vařte asi 20 minut doměkka.

Opepřete a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Indický kuřecí pilaf
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Kuře Tandoori
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Ostrá indická polévka
Indický chai
Indický chai
Indický chai
Indický chai

Inspirujte se podobnými recepty