
Drůbeží velouté

Snadné
46-60 minut
4/5
Francouzská
Polévka
Ingredience
Složení 6 porcí
- Máslo
- Kuřecí stehna 1 ks
- Kuřecí skelet 1 ks
- Voda 1 l
- Mrkev 1 ks
- Řapíkatý celer
- Brokolice 1 ks
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Mouka hladká
- Smetana na vaření 200 ml
- Nové koření 3 ks
- Muškátový oříšek
- Bobkový list 1 ks
- Petržel hladkolistá
- Pepř
- Sůl
- Máslo
- Kuřecí stehna 1 ks
- Kuřecí skelet 1 ks
- Voda 1 l
- Mrkev 1 ks
- Řapíkatý celer
- Brokolice 1 ks
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 strouž.
- Mouka hladká
- Smetana na vaření 200 ml
- Nové koření 3 ks
- Muškátový oříšek
- Bobkový list 1 ks
- Petržel hladkolistá
Příprava
- 1Do studené vody dáme kousky kuřete a necháme zavařit. Masem nešetříme, aby byl vývar dostatečně silný. Až vystoupí pěna, sebereme ji do misky a potom polévku okořeníme bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí.
- 2Nakrájíme si mrkev, řapíkatý celer a 2 stroužky česneku a spolu s rozpůlenou cibulí přidáme do vývaru.
- 3Var stáhneme na minimum a necháme povařit asi hodinu. Potom vývar přecedíme a připravíme si omáčku velouté, což je směs jíšky a vývaru.
- 4Nejprve si uděláme jíšku: v hrnci necháme rozpustit máslo a zaprášíme stejným poměrem hladké mouky. Do hotové jíšky přidáme přeceděný vývar a zvolna přivedeme k varu. Omáčku pečlivě mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Omáčku osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku a zjemníme pár kapkami smetany.
- 5Pak si pokrájíme růžičku brokolice a necháme ji v polévce spařit. Na závěr přidáme nakrájené kuřecí maso a mrkev z vývaru a necháme pár vteřin prohřát.
- 6Nandáme na talíř, posypeme čerstvou petrželkou a podáváme.
- 1Do studené vody dáme kousky kuřete a necháme zavařit. Masem nešetříme, aby byl vývar dostatečně silný. Až vystoupí pěna, sebereme ji do misky a potom polévku okořeníme bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí.
- 2Nakrájíme si mrkev, řapíkatý celer a 2 stroužky česneku a spolu s rozpůlenou cibulí přidáme do vývaru.
- 3Var stáhneme na minimum a necháme povařit asi hodinu. Potom vývar přecedíme a připravíme si omáčku velouté, což je směs jíšky a vývaru.
- 4Nejprve si uděláme jíšku: v hrnci necháme rozpustit máslo a zaprášíme stejným poměrem hladké mouky. Do hotové jíšky přidáme přeceděný vývar a zvolna přivedeme k varu. Omáčku pečlivě mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Omáčku osolíme, přidáme špetku muškátového oříšku a zjemníme pár kapkami smetany.
- 5Pak si pokrájíme růžičku brokolice a necháme ji v polévce spařit. Na závěr přidáme nakrájené kuřecí maso a mrkev z vývaru a necháme pár vteřin prohřát.
- 6Nandáme na talíř, posypeme čerstvou petrželkou a podáváme.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.