×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rybízový koláč s pudinkem a sněhem

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Rybízový koláč s pudinkem a sněhem

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky
100 g krupicového cukru
180 g studeného másla
4 žloutky
NA NÁPLŇ
2 sáčky vanilkového pudinku
1 l mléka
5–6 lžic krupicového cukru
1 kg rybízu
8 lžic kukuřičného škrobu
NA SNÍH
4 bílky
200 g cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to?

Z mouky, cukru a másla zpracujte prsty směs jako na drobenku. Pak přidejte žloutky a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici. Plech vymažte silnější vrstvou másla. Těsto vyválejte a vložte na plech, propíchejte ho vidličkou a nechte 15 minut v chladu. Troubu předehřejte na 190 °C, na těsto dejte pečicí papír se zátěží, např. fazolemi a pečte zhruba 15 minut. Pak odstraňte zátěž i papír a pečte ještě 15 minut dozlatova. Zatímco se koláč peče, připravte podle návodu pudink a ušlehejte bílky s cukrem a škrobem. Teplotu trouby snižte na 170 °C. Na upečené těsto rozetřete pudink, rybíz promíchaný s kukuřičným škrobem a ušlehané bílky. Pečte 25 minut, pak snižte teplotu trouby na 60 °C a ještě nechte sněhovou čepici sušit zhruba 15 minut. Než budete koláč krájet, nechte ho vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rybízový koláč s pudinkem a sněhem

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 8-10
Průměrné hodnocení 4 (74)

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky
100 g krupicového cukru
180 g studeného másla
4 žloutky
NA NÁPLŇ
2 sáčky vanilkového pudinku
1 l mléka
5–6 lžic krupicového cukru
1 kg rybízu
8 lžic kukuřičného škrobu
NA SNÍH
4 bílky
200 g cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to?

Z mouky, cukru a másla zpracujte prsty směs jako na drobenku. Pak přidejte žloutky a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici. Plech vymažte silnější vrstvou másla. Těsto vyválejte a vložte na plech, propíchejte ho vidličkou a nechte 15 minut v chladu. Troubu předehřejte na 190 °C, na těsto dejte pečicí papír se zátěží, např. fazolemi a pečte zhruba 15 minut. Pak odstraňte zátěž i papír a pečte ještě 15 minut dozlatova. Zatímco se koláč peče, připravte podle návodu pudink a ušlehejte bílky s cukrem a škrobem. Teplotu trouby snižte na 170 °C. Na upečené těsto rozetřete pudink, rybíz promíchaný s kukuřičným škrobem a ušlehané bílky. Pečte 25 minut, pak snižte teplotu trouby na 60 °C a ještě nechte sněhovou čepici sušit zhruba 15 minut. Než budete koláč krájet, nechte ho vychladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty