×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rybízový koláč s pudinkem a sněhem

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Rybízový koláč s pudinkem a sněhem

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky
100 g krupicového cukru
180 g studeného másla
4 žloutky
NA NÁPLŇ
2 sáčky vanilkového pudinku
1 l mléka
5–6 lžic krupicového cukru
1 kg rybízu
8 lžic kukuřičného škrobu
NA SNÍH
4 bílky
200 g cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to?

Z mouky, cukru a másla zpracujte prsty směs jako na drobenku. Pak přidejte žloutky a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici. Plech vymažte silnější vrstvou másla. Těsto vyválejte a vložte na plech, propíchejte ho vidličkou a nechte 15 minut v chladu. Troubu předehřejte na 190 °C, na těsto dejte pečicí papír se zátěží, např. fazolemi a pečte zhruba 15 minut. Pak odstraňte zátěž i papír a pečte ještě 15 minut dozlatova. Zatímco se koláč peče, připravte podle návodu pudink a ušlehejte bílky s cukrem a škrobem. Teplotu trouby snižte na 170 °C. Na upečené těsto rozetřete pudink, rybíz promíchaný s kukuřičným škrobem a ušlehané bílky. Pečte 25 minut, pak snižte teplotu trouby na 60 °C a ještě nechte sněhovou čepici sušit zhruba 15 minut. Než budete koláč krájet, nechte ho vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rybízový koláč s pudinkem a sněhem

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 7-8/2016
Průměrné hodnocení 4 (53)

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky
100 g krupicového cukru
180 g studeného másla
4 žloutky
NA NÁPLŇ
2 sáčky vanilkového pudinku
1 l mléka
5–6 lžic krupicového cukru
1 kg rybízu
8 lžic kukuřičného škrobu
NA SNÍH
4 bílky
200 g cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu

Jak na to?

Z mouky, cukru a másla zpracujte prsty směs jako na drobenku. Pak přidejte žloutky a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte hodinu odpočívat v lednici. Plech vymažte silnější vrstvou másla. Těsto vyválejte a vložte na plech, propíchejte ho vidličkou a nechte 15 minut v chladu. Troubu předehřejte na 190 °C, na těsto dejte pečicí papír se zátěží, např. fazolemi a pečte zhruba 15 minut. Pak odstraňte zátěž i papír a pečte ještě 15 minut dozlatova. Zatímco se koláč peče, připravte podle návodu pudink a ušlehejte bílky s cukrem a škrobem. Teplotu trouby snižte na 170 °C. Na upečené těsto rozetřete pudink, rybíz promíchaný s kukuřičným škrobem a ušlehané bílky. Pečte 25 minut, pak snižte teplotu trouby na 60 °C a ještě nechte sněhovou čepici sušit zhruba 15 minut. Než budete koláč krájet, nechte ho vychladnout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty