×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rybí polévka

Inspirujte se podobnými recepty

Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové...
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Vaječný koňak pro děti
Vaječný koňak pro...
Vaječný koňak pro děti
Vaječný koňak pro děti
Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se...
Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se žampiony
Hrachová polévka s krutóny
Hrachová polévka s...
Hrachová polévka s krutóny
Hrachová polévka s krutóny

Rybí polévka

Co budete potřebovat

3 hlavy kaprů, bez žaber, skelety a odřezky z kapra
300 g mlíčí a jiker
sůl
6 kuliček celého pepře
6 kuliček nového koření
2 bobkové listy
2 střední mrkve
1 cibule, oloupaná a přepůlená
malá bulva celeru
1 větší + 1 menší petržel
210 g másla
1 šalotka, nakrájená nadrobno
50 g hladké mouky
muškátový oříšek
2 rohlíky, nakrájené na kostičky

Jak na to?

Do hrnce dejte rybí hlavy bez žaber, aby nebyla polévka hořká, skelety, jikry a všechny odřezky. Zalijte studenou vodou, osolte, přidejte kuličky pepře a nového koření, bobkový list, jednu mrkev, cibuli, půlku celeru a větší petržel.
Jakmile se začne polévka vařit, seberte pěnu a na velmi mírném plameni vařte 20 minut. Asi v polovině vaření přidejte mlíčí – snadno se rozvařuje. Potom vývar přeceďte a nechte vychladnout.
Na dvou třetinách másla osmahněte šalotku. Zbývající mrkev, celer a malou petržel nastrouhejte a přidejte k šalotce. Opečte, zaprašte moukou a asi minutu míchejte. Zalijte vývarem z rybích hlav, promíchejte, ochuťte muškátovým oříškem. Pět minut povařte.
Mezitím oberte z uvařených hlav maso, nakrájejte mlíčí a jikry, přidejte do polévky, prohřejte a stáhněte z ohně.
Kostičky pečiva rozložte na plech a pečte je v troubě při 140 °C dozlatova. Před servírováním je přendejte do pánve na rozpuštěný zbytek másla a zprudka je opečte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rybí polévka

Polévka Snadné Vánoce Vaření Petržel kadeřavá Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 2 (2)

Co budete potřebovat

3 hlavy kaprů, bez žaber, skelety a odřezky z kapra
300 g mlíčí a jiker
sůl
6 kuliček celého pepře
6 kuliček nového koření
2 bobkové listy
2 střední mrkve
1 cibule, oloupaná a přepůlená
malá bulva celeru
1 větší + 1 menší petržel
210 g másla
1 šalotka, nakrájená nadrobno
50 g hladké mouky
muškátový oříšek
2 rohlíky, nakrájené na kostičky

Jak na to?

Do hrnce dejte rybí hlavy bez žaber, aby nebyla polévka hořká, skelety, jikry a všechny odřezky. Zalijte studenou vodou, osolte, přidejte kuličky pepře a nového koření, bobkový list, jednu mrkev, cibuli, půlku celeru a větší petržel.
Jakmile se začne polévka vařit, seberte pěnu a na velmi mírném plameni vařte 20 minut. Asi v polovině vaření přidejte mlíčí – snadno se rozvařuje. Potom vývar přeceďte a nechte vychladnout.
Na dvou třetinách másla osmahněte šalotku. Zbývající mrkev, celer a malou petržel nastrouhejte a přidejte k šalotce. Opečte, zaprašte moukou a asi minutu míchejte. Zalijte vývarem z rybích hlav, promíchejte, ochuťte muškátovým oříškem. Pět minut povařte.
Mezitím oberte z uvařených hlav maso, nakrájejte mlíčí a jikry, přidejte do polévky, prohřejte a stáhněte z ohně.
Kostičky pečiva rozložte na plech a pečte je v troubě při 140 °C dozlatova. Před servírováním je přendejte do pánve na rozpuštěný zbytek másla a zprudka je opečte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové...
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Vaječný koňak pro děti
Vaječný koňak pro...
Vaječný koňak pro děti
Vaječný koňak pro děti
Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se...
Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se žampiony
Hrachová polévka s krutóny
Hrachová polévka s...
Hrachová polévka s krutóny
Hrachová polévka s krutóny

Inspirujte se podobnými recepty