Od 25. 2. je vstup do prodejen možný pouze s ústy a nosem zakrytými respirátorem FFP2,
nanorouškou nebo dvěmi chirurgickými rouškami.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Rybí polévka

Inspirujte se podobnými recepty

Kouzelná chaloupka z perníku
Kouzelná chaloupka z...
Kouzelná chaloupka z perníku
Kouzelná chaloupka z perníku
Sněhové pusinky s krémem a...
Sněhové pusinky s...
Sněhové pusinky s krémem a...
Sněhové pusinky s krémem a...
Lehký bramborový salát
Lehký bramborový...
Lehký bramborový salát
Lehký bramborový salát
Kakaové ořechy plněné...
Kakaové ořechy...
Kakaové ořechy plněné...
Kakaové ořechy plněné...

Rybí polévka

Co budete potřebovat

3 hlavy kaprů, bez žaber, skelety a odřezky z kapra
300 g mlíčí a jiker
sůl
6 kuliček celého pepře
6 kuliček nového koření
2 bobkové listy
2 střední mrkve
1 cibule, oloupaná a přepůlená
malá bulva celeru
1 větší + 1 menší petržel
210 g másla
1 šalotka, nakrájená nadrobno
50 g hladké mouky
muškátový oříšek
2 rohlíky, nakrájené na kostičky

Jak na to?

Do hrnce dejte rybí hlavy bez žaber, aby nebyla polévka hořká, skelety, jikry a všechny odřezky. Zalijte studenou vodou, osolte, přidejte kuličky pepře a nového koření, bobkový list, jednu mrkev, cibuli, půlku celeru a větší petržel.
Jakmile se začne polévka vařit, seberte pěnu a na velmi mírném plameni vařte 20 minut. Asi v polovině vaření přidejte mlíčí – snadno se rozvařuje. Potom vývar přeceďte a nechte vychladnout.
Na dvou třetinách másla osmahněte šalotku. Zbývající mrkev, celer a malou petržel nastrouhejte a přidejte k šalotce. Opečte, zaprašte moukou a asi minutu míchejte. Zalijte vývarem z rybích hlav, promíchejte, ochuťte muškátovým oříškem. Pět minut povařte.
Mezitím oberte z uvařených hlav maso, nakrájejte mlíčí a jikry, přidejte do polévky, prohřejte a stáhněte z ohně.
Kostičky pečiva rozložte na plech a pečte je v troubě při 140 °C dozlatova. Před servírováním je přendejte do pánve na rozpuštěný zbytek másla a zprudka je opečte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rybí polévka

Polévka Snadné Vánoce Vaření Petržel kadeřavá Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 3 (10)

Co budete potřebovat

3 hlavy kaprů, bez žaber, skelety a odřezky z kapra
300 g mlíčí a jiker
sůl
6 kuliček celého pepře
6 kuliček nového koření
2 bobkové listy
2 střední mrkve
1 cibule, oloupaná a přepůlená
malá bulva celeru
1 větší + 1 menší petržel
210 g másla
1 šalotka, nakrájená nadrobno
50 g hladké mouky
muškátový oříšek
2 rohlíky, nakrájené na kostičky

Jak na to?

Do hrnce dejte rybí hlavy bez žaber, aby nebyla polévka hořká, skelety, jikry a všechny odřezky. Zalijte studenou vodou, osolte, přidejte kuličky pepře a nového koření, bobkový list, jednu mrkev, cibuli, půlku celeru a větší petržel.
Jakmile se začne polévka vařit, seberte pěnu a na velmi mírném plameni vařte 20 minut. Asi v polovině vaření přidejte mlíčí – snadno se rozvařuje. Potom vývar přeceďte a nechte vychladnout.
Na dvou třetinách másla osmahněte šalotku. Zbývající mrkev, celer a malou petržel nastrouhejte a přidejte k šalotce. Opečte, zaprašte moukou a asi minutu míchejte. Zalijte vývarem z rybích hlav, promíchejte, ochuťte muškátovým oříškem. Pět minut povařte.
Mezitím oberte z uvařených hlav maso, nakrájejte mlíčí a jikry, přidejte do polévky, prohřejte a stáhněte z ohně.
Kostičky pečiva rozložte na plech a pečte je v troubě při 140 °C dozlatova. Před servírováním je přendejte do pánve na rozpuštěný zbytek másla a zprudka je opečte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Kouzelná chaloupka z perníku
Kouzelná chaloupka z...
Kouzelná chaloupka z perníku
Kouzelná chaloupka z perníku
Sněhové pusinky s krémem a...
Sněhové pusinky s...
Sněhové pusinky s krémem a...
Sněhové pusinky s krémem a...
Lehký bramborový salát
Lehký bramborový...
Lehký bramborový salát
Lehký bramborový salát
Kakaové ořechy plněné...
Kakaové ořechy...
Kakaové ořechy plněné...
Kakaové ořechy plněné...

Inspirujte se podobnými recepty