
Grilovaný tuňákový steak s citronovou máslovou omáčkou

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Středomořská
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 2 porce
- Brambory 500 g
- Tuňák steak 250 g
- Mléko 75 ml
- Smetana na vaření 75 ml
- Muškátový oříšek
- Sýr strouhaný 50 g
- Rozmarýn sušený
- Česnek 1 strouž.
- Citron 1 ks
- Petrželka čerstvá
- Sůl
- Pepř
- Máslo 50 g
- Brambory 500 g
- Tuňák steak 250 g
- Mléko 75 ml
- Smetana na vaření 75 ml
- Muškátový oříšek
- Sýr strouhaný 50 g
- Rozmarýn sušený
- Česnek 1 strouž.
- Citron 1 ks
- Petrželka čerstvá
- Sůl
- Pepř
- Máslo 50 g
Příprava
- 1Syrové brambory očistěte a nakrájejte na tenké plátky široké přibližně 2 mm. Rozložte je do zapékací mísy.
- 2Smíchejte mléko se smetanou, přidejte sůl, nastrouhaný muškátový oříšek, sušený rozmarýn a pepř. Důkladně promíchejte. Tekutou směs vylijte po celé ploše na brambory a posypte je nastrouhaným sýrem.
- 3Zapékací mísu vložte doprostřed trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte asi 50 minut dozlatova.
- 4Gril nebo grilovací pánev předehřejte na velmi vysokou teplotu. Tuňákový steak z obou stran pokapejte olivovým olejem, ochuťte solí a pepřem. Steak grilujte z obou stran po dobu 2 minut, v závislosti na vaší preferenci propečení. Steak vyjměte a nechte jej před servírováním ještě pár minut odpočívat stranou.
- 5V misce smíchejte rozpuštěné máslo, najemno nakrájenou petrželku, šťávu a kůru z omytého citronu a nakrájený česnek. Dochuťte solí a pepřem. Na závěr tuňákový steak přelijte citronovým máslem.
- 1Syrové brambory očistěte a nakrájejte na tenké plátky široké přibližně 2 mm. Rozložte je do zapékací mísy.
- 2Smíchejte mléko se smetanou, přidejte sůl, nastrouhaný muškátový oříšek, sušený rozmarýn a pepř. Důkladně promíchejte. Tekutou směs vylijte po celé ploše na brambory a posypte je nastrouhaným sýrem.
- 3Zapékací mísu vložte doprostřed trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte asi 50 minut dozlatova.
- 4Gril nebo grilovací pánev předehřejte na velmi vysokou teplotu. Tuňákový steak z obou stran pokapejte olivovým olejem, ochuťte solí a pepřem. Steak grilujte z obou stran po dobu 2 minut, v závislosti na vaší preferenci propečení. Steak vyjměte a nechte jej před servírováním ještě pár minut odpočívat stranou.
- 5V misce smíchejte rozpuštěné máslo, najemno nakrájenou petrželku, šťávu a kůru z omytého citronu a nakrájený česnek. Dochuťte solí a pepřem. Na závěr tuňákový steak přelijte citronovým máslem.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.