Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Rybí polévka z kapra s krutony

Inspirujte se podobnými recepty

Francouzský bramborový salát
Francouzský...
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát
Nedělní staročeské vánočky
Nedělní staročeské...
Nedělní staročeské vánočky
Nedělní staročeské vánočky
Vepřový řízek s celerovým...
Vepřový řízek s...
Vepřový řízek s celerovým...
Vepřový řízek s celerovým...
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky

Rybí polévka z kapra s krutony

Tip do kuchyně

 

Krutonky připravíte jednoduše. Starší pečivo nakrájíte na kousíčky a pak na lžíci oleji osmažíte do křupava.

Co budete potřebovat

4 kapří hlavy
2 mrkve
2 petržele
1 celer
1 cibule
sůl
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
muškátový oříšek
krutonky z bílého chleba
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Na Vánoce se často podávala také rybí polévka. Ctíte ještě některé ze starých českých tradic?

1) Rybí hlavy očistěte, jednu mrkev, jednu petržel, celer a cibuli oloupejte, celer rozpulte a dejte vše vařit do 2 litrů studené vody spolu se solí, bobkovým listem a novým kořením.

2) Vařte, dokud zelenina nezměkne, pak ji vyndejte spolu s bobkovým listem a vývar přeceďte.

Mezitím si připravte zeleninu a jíšku:
3) Zbylou mrkev a petržel oloupejte a nastrouhejte nahrubo na struhadle nebo nakrájejte na kostičky.

4) Na pánvi zpěňte máslo, osmahněte na něm nakrájenou zeleninu a postupně ji zasypte moukou a za stálého míchání smažte, dokud jíška nezačne bublat a nezezlátne.

5) Nechte ji na ohni, pořád míchejte a postupně do ní vlévejte vývar. Nejdřív vznikne kaše, pak postupně základ polévky.

6) Nechte ho 5 minut vařit, pak do něj přidejte libové maso z kapřích hlav.

7) Polévku dochuťte špetkou muškátového oříšku, případně solí a ještě pár minut vařte.

8) Podávejte ji s krutonky a petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rybí polévka z kapra s krutony

Polévka Snadné Česká Vánoce Vaření Zimní polévky , Petržel kadeřavá Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (20)

Tip do kuchyně

 

Krutonky připravíte jednoduše. Starší pečivo nakrájíte na kousíčky a pak na lžíci oleji osmažíte do křupava.

Co budete potřebovat

4 kapří hlavy
2 mrkve
2 petržele
1 celer
1 cibule
sůl
1 bobkový list
5 kuliček nového koření
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
muškátový oříšek
krutonky z bílého chleba
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Na Vánoce se často podávala také rybí polévka. Ctíte ještě některé ze starých českých tradic?

1) Rybí hlavy očistěte, jednu mrkev, jednu petržel, celer a cibuli oloupejte, celer rozpulte a dejte vše vařit do 2 litrů studené vody spolu se solí, bobkovým listem a novým kořením.

2) Vařte, dokud zelenina nezměkne, pak ji vyndejte spolu s bobkovým listem a vývar přeceďte.

Mezitím si připravte zeleninu a jíšku:
3) Zbylou mrkev a petržel oloupejte a nastrouhejte nahrubo na struhadle nebo nakrájejte na kostičky.

4) Na pánvi zpěňte máslo, osmahněte na něm nakrájenou zeleninu a postupně ji zasypte moukou a za stálého míchání smažte, dokud jíška nezačne bublat a nezezlátne.

5) Nechte ji na ohni, pořád míchejte a postupně do ní vlévejte vývar. Nejdřív vznikne kaše, pak postupně základ polévky.

6) Nechte ho 5 minut vařit, pak do něj přidejte libové maso z kapřích hlav.

7) Polévku dochuťte špetkou muškátového oříšku, případně solí a ještě pár minut vařte.

8) Podávejte ji s krutonky a petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Francouzský bramborový salát
Francouzský...
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát
Nedělní staročeské vánočky
Nedělní staročeské...
Nedělní staročeské vánočky
Nedělní staročeské vánočky
Vepřový řízek s celerovým...
Vepřový řízek s...
Vepřový řízek s celerovým...
Vepřový řízek s celerovým...
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky

Inspirujte se podobnými recepty