Inspirujte se podobnými recepty


Rybí polévka z kapra s krutony
Co budete potřebovat
Jak na to?
Na Vánoce se často podávala také rybí polévka. Ctíte ještě některé ze starých českých tradic?
1) Rybí hlavy očistěte, jednu mrkev, jednu petržel, celer a cibuli oloupejte, celer rozpulte a dejte vše vařit do 2 litrů studené vody spolu se solí, bobkovým listem a novým kořením.
2) Vařte, dokud zelenina nezměkne, pak ji vyndejte spolu s bobkovým listem a vývar přeceďte.
Mezitím si připravte zeleninu a jíšku:
3) Zbylou mrkev a petržel oloupejte a nastrouhejte nahrubo na struhadle nebo nakrájejte na kostičky.
4) Na pánvi zpěňte máslo, osmahněte na něm nakrájenou zeleninu a postupně ji zasypte moukou a za stálého míchání smažte, dokud jíška nezačne bublat a nezezlátne.
5) Nechte ji na ohni, pořád míchejte a postupně do ní vlévejte vývar. Nejdřív vznikne kaše, pak postupně základ polévky.
6) Nechte ho 5 minut vařit, pak do něj přidejte libové maso z kapřích hlav.
7) Polévku dochuťte špetkou muškátového oříšku, případně solí a ještě pár minut vařte.
8) Podávejte ji s krutonky a petrželkou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Rybí polévka z kapra s krutony
Co budete potřebovat
Jak na to?
Na Vánoce se často podávala také rybí polévka. Ctíte ještě některé ze starých českých tradic?
1) Rybí hlavy očistěte, jednu mrkev, jednu petržel, celer a cibuli oloupejte, celer rozpulte a dejte vše vařit do 2 litrů studené vody spolu se solí, bobkovým listem a novým kořením.
2) Vařte, dokud zelenina nezměkne, pak ji vyndejte spolu s bobkovým listem a vývar přeceďte.
Mezitím si připravte zeleninu a jíšku:
3) Zbylou mrkev a petržel oloupejte a nastrouhejte nahrubo na struhadle nebo nakrájejte na kostičky.
4) Na pánvi zpěňte máslo, osmahněte na něm nakrájenou zeleninu a postupně ji zasypte moukou a za stálého míchání smažte, dokud jíška nezačne bublat a nezezlátne.
5) Nechte ji na ohni, pořád míchejte a postupně do ní vlévejte vývar. Nejdřív vznikne kaše, pak postupně základ polévky.
6) Nechte ho 5 minut vařit, pak do něj přidejte libové maso z kapřích hlav.
7) Polévku dochuťte špetkou muškátového oříšku, případně solí a ještě pár minut vařte.
8) Podávejte ji s krutonky a petrželkou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio