×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rybí nákyp

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Rybí nákyp

Co budete potřebovat

4 vejce
300 ml mléka
200 g lososa
300 g bělomasé ryby
50 g másla + do kaše
250 g pórku, nasekaného na tenké nudličky
1 lžíce mouky
menší svazek hladkolisté petrželky – pouze listy, nasekané
sůl, čerstvě namletý černý pepř
100 g uzeného lososa
150 g čedaru, nastrouhaného
1 kg brambor, uvařených doměkka
125 ml horkého mléka

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Vajíčka vař te osm minut, poté je zchlaďte pod prou dem tekoucí vody, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Mléko nalijte do širšího hrnce a opatrně do něj položte filety z lososa i bělomasé ryby a na slabém plameni vařte tři až čtyři minuty, aby ryby byly po loměkké. Pak je opatrně vyjměte a mléko přelijte do hrnku. Polovinu másla zahřej te v pánvi, přidejte pórek a na mírném plameni opékejte 7 8 minut, aby změkl.
zhruba pět minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Vmíchejte petrželku a po řádně osolte. Přendejte do zapékací mísy, opatrně přidejte vejce, pokrájené vařené ryby i uzeného lososa a posypte čedarem. Navrch dejte bramborovou kaši našle hanou z brambor, 125 ml horkého mléka a soli. Poklaďte zbylým máslem a pečte půl hodiny dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rybí nákyp

Hlavní chod Snadné Italská Petržel kadeřavá Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

4 vejce
300 ml mléka
200 g lososa
300 g bělomasé ryby
50 g másla + do kaše
250 g pórku, nasekaného na tenké nudličky
1 lžíce mouky
menší svazek hladkolisté petrželky – pouze listy, nasekané
sůl, čerstvě namletý černý pepř
100 g uzeného lososa
150 g čedaru, nastrouhaného
1 kg brambor, uvařených doměkka
125 ml horkého mléka

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Vajíčka vař te osm minut, poté je zchlaďte pod prou dem tekoucí vody, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. Mléko nalijte do širšího hrnce a opatrně do něj položte filety z lososa i bělomasé ryby a na slabém plameni vařte tři až čtyři minuty, aby ryby byly po loměkké. Pak je opatrně vyjměte a mléko přelijte do hrnku. Polovinu másla zahřej te v pánvi, přidejte pórek a na mírném plameni opékejte 7 8 minut, aby změkl.
zhruba pět minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Vmíchejte petrželku a po řádně osolte. Přendejte do zapékací mísy, opatrně přidejte vejce, pokrájené vařené ryby i uzeného lososa a posypte čedarem. Navrch dejte bramborovou kaši našle hanou z brambor, 125 ml horkého mléka a soli. Poklaďte zbylým máslem a pečte půl hodiny dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty