×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Rybářův koláč s chlebovou krustou

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Rybářův koláč s chlebovou krustou

Co budete potřebovat

90 g másla
1 lžíce olivového oleje
1 cibule AQ
1 brambora
2 stroužky česneku
60 ml brandy (nemusí být)
250 ml smetany ke šlehání AQ
1 lžíce citronové kůry
2 lžíce pažitky AQ
550 g filetů z mořských ryb AQ nebo pangasia
sůl
pepř
150 g chleba

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo a olej rozehřejte v pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidejte cibuli a bramboru a opékejte 10 minut doměkka. Na posledních pár minut přidejte česnek. Vlijte brandy a smetanu a vařte 3–4 minuty, aby omáčka zhoustla. Sejměte z ohně a vmíchejte kůru, pažitku, rybí kousky a sůl a pepř. Poté směs přendejte do zapékací mísy o objemu asi 1¼ litru. Chleba a máslo navíc smíchejte a navrstvěte na rybí směs. Pečte 15–20 minut nebo dokud není chleba zlatavý.
Tip - Do receptu se perfektně hodí den nebo klidně i dva starý chleba. Nahradit jej můžete ovšem i bagetou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rybářův koláč s chlebovou krustou

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 4/2013
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

90 g másla
1 lžíce olivového oleje
1 cibule AQ
1 brambora
2 stroužky česneku
60 ml brandy (nemusí být)
250 ml smetany ke šlehání AQ
1 lžíce citronové kůry
2 lžíce pažitky AQ
550 g filetů z mořských ryb AQ nebo pangasia
sůl
pepř
150 g chleba

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo a olej rozehřejte v pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidejte cibuli a bramboru a opékejte 10 minut doměkka. Na posledních pár minut přidejte česnek. Vlijte brandy a smetanu a vařte 3–4 minuty, aby omáčka zhoustla. Sejměte z ohně a vmíchejte kůru, pažitku, rybí kousky a sůl a pepř. Poté směs přendejte do zapékací mísy o objemu asi 1¼ litru. Chleba a máslo navíc smíchejte a navrstvěte na rybí směs. Pečte 15–20 minut nebo dokud není chleba zlatavý.
Tip - Do receptu se perfektně hodí den nebo klidně i dva starý chleba. Nahradit jej můžete ovšem i bagetou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty