×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rybářův koláč s chlebovou krustou

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Rybářův koláč s chlebovou krustou

Co budete potřebovat

90 g másla
1 lžíce olivového oleje
1 cibule AQ
1 brambora
2 stroužky česneku
60 ml brandy (nemusí být)
250 ml smetany ke šlehání AQ
1 lžíce citronové kůry
2 lžíce pažitky AQ
550 g filetů z mořských ryb AQ nebo pangasia
sůl
pepř
150 g chleba

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo a olej rozehřejte v pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidejte cibuli a bramboru a opékejte 10 minut doměkka. Na posledních pár minut přidejte česnek. Vlijte brandy a smetanu a vařte 3–4 minuty, aby omáčka zhoustla. Sejměte z ohně a vmíchejte kůru, pažitku, rybí kousky a sůl a pepř. Poté směs přendejte do zapékací mísy o objemu asi 1¼ litru. Chleba a máslo navíc smíchejte a navrstvěte na rybí směs. Pečte 15–20 minut nebo dokud není chleba zlatavý.
Tip - Do receptu se perfektně hodí den nebo klidně i dva starý chleba. Nahradit jej můžete ovšem i bagetou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rybářův koláč s chlebovou krustou

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 4/2013
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

90 g másla
1 lžíce olivového oleje
1 cibule AQ
1 brambora
2 stroužky česneku
60 ml brandy (nemusí být)
250 ml smetany ke šlehání AQ
1 lžíce citronové kůry
2 lžíce pažitky AQ
550 g filetů z mořských ryb AQ nebo pangasia
sůl
pepř
150 g chleba

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo a olej rozehřejte v pánvi s nepřilnavým povrchem. Přidejte cibuli a bramboru a opékejte 10 minut doměkka. Na posledních pár minut přidejte česnek. Vlijte brandy a smetanu a vařte 3–4 minuty, aby omáčka zhoustla. Sejměte z ohně a vmíchejte kůru, pažitku, rybí kousky a sůl a pepř. Poté směs přendejte do zapékací mísy o objemu asi 1¼ litru. Chleba a máslo navíc smíchejte a navrstvěte na rybí směs. Pečte 15–20 minut nebo dokud není chleba zlatavý.
Tip - Do receptu se perfektně hodí den nebo klidně i dva starý chleba. Nahradit jej můžete ovšem i bagetou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty