Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRozmarýnové medailonky
Albert logoAlbert logo
  • Rozmarýnové medailonky
Rozmarýnové medailonky

Rozmarýnové medailonky

Náročné
Více než 60 minut
3/5
Středomořská
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Mouka hladká 1 plž
  • Rozmarýn sušený 2 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Žampiony 250 g
  • Olej olivový 3 plž
  • Vývar zeleninový 300 ml
  • Česnek 3 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý
  • Vepřová falešná svíčková 500 g
  • Mouka hladká 1 plž
  • Rozmarýn sušený 2 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Žampiony 250 g
  • Olej olivový 3 plž
  • Vývar zeleninový 300 ml
  • Česnek 3 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý
  • Vepřová falešná svíčková 500 g

Příprava

1
Mouku a sušený rozmarýn, sůl a pepř dejte do plastového sáčku a dobře promíchejte. Vložte do něj postupně všechno maso a pěkně je pohazováním ve směsi obalte. Na velké pánvi rozpalte lžíci oleje a opékejte na něm asi dvě minuty houby, aby změkly. Dejte je stranou a na zbylém oleji ve stejné pánvi opečte maso z každé strany do hněda. Mělo by to trvat tri až čtyři minuty.
2
K masu přidejte česnek a zbylou mouku ze sáčku. Jemně opražte, přilijte vývar, promíchejte a přiveďte k varu. Nechte pod pokličkou probublávat šedesát až devadesát minut, aby maso změklo. Kdyby se tekutina vydusila, můžete maso podlévat vodou nebo dalším vývarem. Na posledních deset minut do omáčky přidejte i houby. Podávejte s rýží a ozdobte čerstvým rozmarýnem.
1
Mouku a sušený rozmarýn, sůl a pepř dejte do plastového sáčku a dobře promíchejte. Vložte do něj postupně všechno maso a pěkně je pohazováním ve směsi obalte. Na velké pánvi rozpalte lžíci oleje a opékejte na něm asi dvě minuty houby, aby změkly. Dejte je stranou a na zbylém oleji ve stejné pánvi opečte maso z každé strany do hněda. Mělo by to trvat tri až čtyři minuty.
2
K masu přidejte česnek a zbylou mouku ze sáčku. Jemně opražte, přilijte vývar, promíchejte a přiveďte k varu. Nechte pod pokličkou probublávat šedesát až devadesát minut, aby maso změklo. Kdyby se tekutina vydusila, můžete maso podlévat vodou nebo dalším vývarem. Na posledních deset minut do omáčky přidejte i houby. Podávejte s rýží a ozdobte čerstvým rozmarýnem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.