ReceptyBrokolicové rizoto
Albert logo
  • Brokolicové rizoto

Brokolicové rizoto

Brokolicové rizoto
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Vegetariánské
Pro děti
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Olej olivový 2 plž
  • Rýže arborio 300 g
  • Bílé víno suché 150 ml
  • Vývar zeleninový 800 ml
  • Brokolice najemno Albertova tržnice 400 g
  • Máslo 50 g
  • Parmazán 50 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Olej olivový 2 plž
  • Rýže arborio 300 g
  • Bílé víno suché 150 ml
  • Vývar zeleninový 800 ml
  • Brokolice najemno Albertova tržnice 400 g
  • Máslo 50 g
  • Parmazán 50 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.

Příprava

  1. 1
    V hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Orestujte 1 najemno nakrájenou cibuli a 2 prolisované stroužky česneku dozlatova.
  2. 2
    Přidejte 300 g rýže arborio a krátce orestujte, dokud se zrnka nezačnou lesknout. Zalijte 150 ml suchého bílého vína a nechte odpařit alkohol.
  3. 3
    Postupně přidávejte po naběračce 800 ml zeleninového vývaru a za stálého míchání vařte na mírném plameni, dokud rýže nezměkne, asi 18–20 minut. Vmíchejte 400 g balení brokolice najemno a vařte ještě 5 minut, aby brokolice zůstala jemně křupavá.
  4. 4
    Odstavte z ohně a vmíchejte 50 g másla a 50 g strouhaného parmazánu. Dochuťte solí a pepřem dle potřeby. Rizoto podávejte teplé, ozdobené hrstí nasekané čerstvé petrželky.
  1. 1
    V hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Orestujte 1 najemno nakrájenou cibuli a 2 prolisované stroužky česneku dozlatova.
  2. 2
    Přidejte 300 g rýže arborio a krátce orestujte, dokud se zrnka nezačnou lesknout. Zalijte 150 ml suchého bílého vína a nechte odpařit alkohol.
  3. 3
    Postupně přidávejte po naběračce 800 ml zeleninového vývaru a za stálého míchání vařte na mírném plameni, dokud rýže nezměkne, asi 18–20 minut. Vmíchejte 400 g balení brokolice najemno a vařte ještě 5 minut, aby brokolice zůstala jemně křupavá.
  4. 4
    Odstavte z ohně a vmíchejte 50 g másla a 50 g strouhaného parmazánu. Dochuťte solí a pepřem dle potřeby. Rizoto podávejte teplé, ozdobené hrstí nasekané čerstvé petrželky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 4 dny

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 11 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.