×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Roláda se šlehačkou a jahodami

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Roláda se šlehačkou a jahodami

Co budete potřebovat

100 g hladké mouky
3 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
3 větší vejce, žloutky a bílky zvlášť
100 g krupicového cukru
máslo na vymazání
Na náplň
125 ml smetany ke šlehání
30 g moučkového cukru + na posypání
300 g jahod

Jak na to?

Plech o rozměru 25 × 40 cm vymažu máslem a vyložím pečicím papírem. Troubu předehřeji na 200°C. V misce smíchám mouku, kukuřičný škrob a kypřicí prášek. V další míse ušlehám bílky se 3 lžícemi vody dotuha. Do sněhu pomalu vešlehám cukr. Pak opatrně vmíchám žloutky a mouku se škrobem. Těsto rovnoměrně rozetřu na připravený plech a dám na 8–10 minut péct.
Zatímco se roláda peče, namočím čistou utěrku a důkladně ji vyždímu. Hned po upečení ještě horký plát překlopím na utěrku, sundám pečicí papír, sroluji a nechám vychladnout.
Mezitím si připravím náplň. Smetanu ušlehám do polotuha, přidám cukr a ušlehám dotuha. Jahody nakrájím na kousky a vmíchám je do šlehačky.
Vychladlou roládu rozvinu, potřu ji náplní a znovu zatočím. Nakonec ji posypu moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Roláda se šlehačkou a jahodami

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 4 (19)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

100 g hladké mouky
3 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
3 větší vejce, žloutky a bílky zvlášť
100 g krupicového cukru
máslo na vymazání
Na náplň
125 ml smetany ke šlehání
30 g moučkového cukru + na posypání
300 g jahod

Jak na to?

Plech o rozměru 25 × 40 cm vymažu máslem a vyložím pečicím papírem. Troubu předehřeji na 200°C. V misce smíchám mouku, kukuřičný škrob a kypřicí prášek. V další míse ušlehám bílky se 3 lžícemi vody dotuha. Do sněhu pomalu vešlehám cukr. Pak opatrně vmíchám žloutky a mouku se škrobem. Těsto rovnoměrně rozetřu na připravený plech a dám na 8–10 minut péct.
Zatímco se roláda peče, namočím čistou utěrku a důkladně ji vyždímu. Hned po upečení ještě horký plát překlopím na utěrku, sundám pečicí papír, sroluji a nechám vychladnout.
Mezitím si připravím náplň. Smetanu ušlehám do polotuha, přidám cukr a ušlehám dotuha. Jahody nakrájím na kousky a vmíchám je do šlehačky.
Vychladlou roládu rozvinu, potřu ji náplní a znovu zatočím. Nakonec ji posypu moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty