×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Roláda se šlehačkou a jahodami

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Roláda se šlehačkou a jahodami

Co budete potřebovat

100 g hladké mouky
3 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
3 větší vejce, žloutky a bílky zvlášť
100 g krupicového cukru
máslo na vymazání
Na náplň
125 ml smetany ke šlehání
30 g moučkového cukru + na posypání
300 g jahod

Jak na to?

Plech o rozměru 25 × 40 cm vymažu máslem a vyložím pečicím papírem. Troubu předehřeji na 200°C. V misce smíchám mouku, kukuřičný škrob a kypřicí prášek. V další míse ušlehám bílky se 3 lžícemi vody dotuha. Do sněhu pomalu vešlehám cukr. Pak opatrně vmíchám žloutky a mouku se škrobem. Těsto rovnoměrně rozetřu na připravený plech a dám na 8–10 minut péct.
Zatímco se roláda peče, namočím čistou utěrku a důkladně ji vyždímu. Hned po upečení ještě horký plát překlopím na utěrku, sundám pečicí papír, sroluji a nechám vychladnout.
Mezitím si připravím náplň. Smetanu ušlehám do polotuha, přidám cukr a ušlehám dotuha. Jahody nakrájím na kousky a vmíchám je do šlehačky.
Vychladlou roládu rozvinu, potřu ji náplní a znovu zatočím. Nakonec ji posypu moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Roláda se šlehačkou a jahodami

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 3 (18)

Co budete potřebovat

100 g hladké mouky
3 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
3 větší vejce, žloutky a bílky zvlášť
100 g krupicového cukru
máslo na vymazání
Na náplň
125 ml smetany ke šlehání
30 g moučkového cukru + na posypání
300 g jahod

Jak na to?

Plech o rozměru 25 × 40 cm vymažu máslem a vyložím pečicím papírem. Troubu předehřeji na 200°C. V misce smíchám mouku, kukuřičný škrob a kypřicí prášek. V další míse ušlehám bílky se 3 lžícemi vody dotuha. Do sněhu pomalu vešlehám cukr. Pak opatrně vmíchám žloutky a mouku se škrobem. Těsto rovnoměrně rozetřu na připravený plech a dám na 8–10 minut péct.
Zatímco se roláda peče, namočím čistou utěrku a důkladně ji vyždímu. Hned po upečení ještě horký plát překlopím na utěrku, sundám pečicí papír, sroluji a nechám vychladnout.
Mezitím si připravím náplň. Smetanu ušlehám do polotuha, přidám cukr a ušlehám dotuha. Jahody nakrájím na kousky a vmíchám je do šlehačky.
Vychladlou roládu rozvinu, potřu ji náplní a znovu zatočím. Nakonec ji posypu moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat