
Metrový dezert

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení 10 porcí
- Máslo 375 g
- Mouka hrubá
- Čokoláda mléčná
- Mouka hladká 200 g
- Kypřící prášek 1 člž
- Cukr moučkový 200 g
- Kakao 2 plž
- Voda 2 plž
- Vejce 8 ks
- Mléko 1 l
- Cukr vanilkový 2 ks
- Pudink vanilkový 3 ks
- Rumová trest 3 člž
- Cukr krupicový 250 g
- Máslo 375 g
- Mouka hrubá
- Čokoláda mléčná
- Mouka hladká 200 g
- Kypřící prášek 1 člž
- Cukr moučkový 200 g
- Kakao 2 plž
- Voda 2 plž
- Vejce 8 ks
- Mléko 1 l
- Cukr vanilkový 2 ks
- Pudink vanilkový 3 ks
- Rumová trest 3 člž
- Cukr krupicový 250 g
Příprava
- 1Začněte krémem, který se bude hodinu chladit. Do hrnku vlijte 500 ml mléka a rozmíchejte v něm pudinkové prášky. Do hrnce nalijte zbývající půllitr mléka a vsypte oba druhy cukru.
- 2Za stálého míchání přiveďte k varu a pomalu přilévejte mléko s pudinkem. Míchejte, dokud směs neztuhne. Odstavte, nechte mírně zchladnout, přidejte rumovou tresť a pak i máslo a šlehejte elektrickou metlou 5–8 minut.
- 3Krém dejte do lednice na hodinu chladit.
- 4Rozehřejte troubu na 180 °C. Mouku smíchejte v míse s práškem do pečiva. V jiné misce rozšlehejte vejce s cukrem, zapracujte do mouky a vyšlehejte hladké těsto.
- 5Formu na srnčí hřbet vymažte máslem a vysypte moukou. Vlijte do ní polovinu těsta a dejte péct na 30–60 minut.
- 6Upečený korpus zatepla vyklopte a nechte vychladnout.
- 7Do druhé poloviny těsta přidejte kakao a 2 lžíce horké vody a 3 minuty šlehejte. Tmavé těsto upečte stejně jako světlé.
- 8Oba korpusy nechte vychladnout, a pak je rozkrájejte na centimetrové plátky. Na světlý plátek naneste krém a na něj položte tmavý plátek, pak postupně střídejte barvy do dlouhého „hada“.
- 9Zbylým krémem potřete povrch dezertu a posypte ho čokoládovým drobením. Vychlazený pak krájejte šikmo, aby na řezu byly vidět obě barvy těsta.
- 1Začněte krémem, který se bude hodinu chladit. Do hrnku vlijte 500 ml mléka a rozmíchejte v něm pudinkové prášky. Do hrnce nalijte zbývající půllitr mléka a vsypte oba druhy cukru.
- 2Za stálého míchání přiveďte k varu a pomalu přilévejte mléko s pudinkem. Míchejte, dokud směs neztuhne. Odstavte, nechte mírně zchladnout, přidejte rumovou tresť a pak i máslo a šlehejte elektrickou metlou 5–8 minut.
- 3Krém dejte do lednice na hodinu chladit.
- 4Rozehřejte troubu na 180 °C. Mouku smíchejte v míse s práškem do pečiva. V jiné misce rozšlehejte vejce s cukrem, zapracujte do mouky a vyšlehejte hladké těsto.
- 5Formu na srnčí hřbet vymažte máslem a vysypte moukou. Vlijte do ní polovinu těsta a dejte péct na 30–60 minut.
- 6Upečený korpus zatepla vyklopte a nechte vychladnout.
- 7Do druhé poloviny těsta přidejte kakao a 2 lžíce horké vody a 3 minuty šlehejte. Tmavé těsto upečte stejně jako světlé.
- 8Oba korpusy nechte vychladnout, a pak je rozkrájejte na centimetrové plátky. Na světlý plátek naneste krém a na něj položte tmavý plátek, pak postupně střídejte barvy do dlouhého „hada“.
- 9Zbylým krémem potřete povrch dezertu a posypte ho čokoládovým drobením. Vychlazený pak krájejte šikmo, aby na řezu byly vidět obě barvy těsta.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.