
Rizoto s rajčaty a chorizem

Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Olej olivový 1 člž
- Rýže kulatozrnná 350 g
- Cibule 1 ks
- Vinný červený ocet 1 plž
- Rajčata krájená v plechovce 400 g
- Vývar kuřecí 1 l
- Hrášek mražený 85 g
- Petrželka čerstvá
- Parmazán 1 plž
- Klobása chorizo 400 g
- Olej olivový 1 člž
- Rýže kulatozrnná 350 g
- Cibule 1 ks
- Vinný červený ocet 1 plž
- Rajčata krájená v plechovce 400 g
- Vývar kuřecí 1 l
- Hrášek mražený 85 g
- Petrželka čerstvá
- Parmazán 1 plž
- Klobása chorizo 400 g
Příprava
- 1V kastrolu rozehřejte olej a přidejte chorizo nebo klobásky. Minutu opékejte, přidejte cibuli a opékejte ji, až zesklovatí. Přisypejte rýži, minutu míchejte, přilijte ocet, rajčata a důkladně promíchejte. Do rýžové směsi po částech přilévejte vývar – vždy počkejte, až se vstřebá. S poslední dávkou vývaru přidejte hrášek. Až bude rýže uvařená, stáhněte ji z ohně, vmíchejte parmazán a petrželku. Podávejte posypané parmazánem.
- 1V kastrolu rozehřejte olej a přidejte chorizo nebo klobásky. Minutu opékejte, přidejte cibuli a opékejte ji, až zesklovatí. Přisypejte rýži, minutu míchejte, přilijte ocet, rajčata a důkladně promíchejte. Do rýžové směsi po částech přilévejte vývar – vždy počkejte, až se vstřebá. S poslední dávkou vývaru přidejte hrášek. Až bude rýže uvařená, stáhněte ji z ohně, vmíchejte parmazán a petrželku. Podávejte posypané parmazánem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.