Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová panenka s krémovým rizotem
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová panenka s krémovým rizotem

Vepřová panenka s krémovým rizotem

Vepřová panenka s krémovým rizotem
Snadné
46-60 minut
4/5
Italská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Strouhanka 50 g
  • Šalvěj sušená 1 plž
  • Petržel hladkolistá 1 svaz.
  • Olej olivový 80 ml
  • Sůl
  • Vepřová panenská svíčková 600 g
  • Vývar kuřecí 1,5 l
  • Rýže arborio 300 g
  • Pepř
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Bílé víno suché 125 ml
  • Hrášek mražený 130 g
  • Ricotta 120 g
  • Parmazán 40 g
  • Strouhanka 50 g
  • Šalvěj sušená 1 plž
  • Petržel hladkolistá 1 svaz.
  • Olej olivový 80 ml
  • Sůl
  • Vepřová panenská svíčková 600 g
  • Vývar kuřecí 1,5 l
  • Rýže arborio 300 g
  • Pepř
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Bílé víno suché 125 ml
  • Hrášek mražený 130 g
  • Ricotta 120 g
  • Parmazán 40 g

Příprava

1
Troubu předehřejte na 190 °C. Nasekanou hladkolistou petrželku, šalvěj, strouhanku a 60 ml olivového oleje promíchejte v robotu. Hodně osolte a opepřete a pak směsí obalte vepřovou panenku. Vložte do pekáčku a 25–30 minut pečte, aby byla panenka upečená. Vyndejte, přikryjte alobalem a nechte maso deset minut odpočinout.
2
Mezitím, co se peče maso, uvařte rizoto. Kuřecí vývar přelijte do hrnce, zahřejte a udržujte teplý. Zbývající olej zahřejte v hrnci, přidejte cibuli a česnek a za stálého míchání na mírném plameni pět minut opékejte, dokud cibule nezměkne. Přisypte rýži a opékejte jednu až dvě minuty. Přilijte víno, míchejte, dokud se tekutina neodpaří. Pak postupně přilévejte vývar, každou dávku vždy nechte úplně absorbovat rýží, teprve pak přilijte další. Míchejte a rýži vařte dvacet minut. S poslední dávkou vývaru přidejte i hrášek.
3
Nakonec do rýže vmíchejte ricottu a parmazán, osolte a opepřete. Sejměte z ohně, přiklopte a nechte pět minut stát. Rizoto podávejte společně s vepřovou panenkou nakrájenou na plátky.
1
Troubu předehřejte na 190 °C. Nasekanou hladkolistou petrželku, šalvěj, strouhanku a 60 ml olivového oleje promíchejte v robotu. Hodně osolte a opepřete a pak směsí obalte vepřovou panenku. Vložte do pekáčku a 25–30 minut pečte, aby byla panenka upečená. Vyndejte, přikryjte alobalem a nechte maso deset minut odpočinout.
2
Mezitím, co se peče maso, uvařte rizoto. Kuřecí vývar přelijte do hrnce, zahřejte a udržujte teplý. Zbývající olej zahřejte v hrnci, přidejte cibuli a česnek a za stálého míchání na mírném plameni pět minut opékejte, dokud cibule nezměkne. Přisypte rýži a opékejte jednu až dvě minuty. Přilijte víno, míchejte, dokud se tekutina neodpaří. Pak postupně přilévejte vývar, každou dávku vždy nechte úplně absorbovat rýží, teprve pak přilijte další. Míchejte a rýži vařte dvacet minut. S poslední dávkou vývaru přidejte i hrášek.
3
Nakonec do rýže vmíchejte ricottu a parmazán, osolte a opepřete. Sejměte z ohně, přiklopte a nechte pět minut stát. Rizoto podávejte společně s vepřovou panenkou nakrájenou na plátky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě dnes

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 15 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.