Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Řízek jako kapr

Inspirujte se podobnými recepty

Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Podkrkonošský hubník nasladko
Podkrkonošský hubník...
Podkrkonošský hubník nasladko
Podkrkonošský hubník nasladko

Řízek jako kapr

Co budete potřebovat

200 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
2–3 lžíce nasekané pažitky nebo petrželky
1,5 lžíce strouhané citronové kůry
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
4 vepřové řízky, seříznuté do tvaru kapra
hladká mouka na obalení
1–2 vejce, lehce prošlehaná
přepuštěné máslo nebo olej na smažení
bramborová kaše a klínky citronu k podávání

Jak na to?

V míse dobře promíchejte čerstvou strouhanku, bylinky, citronovou kůru, sůl a pepř.
Řízky před obalováním trochu naklepejte, nejlépe přes plastový sáček, aby se maso nepotrhalo. Jemně je osolte a obalte v mouce, přebytečnou oklepněte. Každý řízek namočte do vajíčka a pak ho důkladně protáhněte strouhankovou směsí, tu dobře přitlačte.
V pánvi rozehřejte nejméně centimetr vysokou vrstvu tuku. Řízky smažte po obou stranách, až zezlátnou a obal bude křupavý. Vyndejte je dřevěnou špachtlí, při napíchnutí vidličkou by z nich zbytečně vytekla šťáva. Nechte z nich na papírových utěrkách odsát přebytečný tuk. Nejlepší jsou s bramborovou kaší a citronem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Řízek jako kapr

Hlavní chod Snadné Vánoce Smažení Pažitka , Petržel kadeřavá Magazín 12/2015
(0)

Co budete potřebovat

200 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
2–3 lžíce nasekané pažitky nebo petrželky
1,5 lžíce strouhané citronové kůry
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
4 vepřové řízky, seříznuté do tvaru kapra
hladká mouka na obalení
1–2 vejce, lehce prošlehaná
přepuštěné máslo nebo olej na smažení
bramborová kaše a klínky citronu k podávání

Jak na to?

V míse dobře promíchejte čerstvou strouhanku, bylinky, citronovou kůru, sůl a pepř.
Řízky před obalováním trochu naklepejte, nejlépe přes plastový sáček, aby se maso nepotrhalo. Jemně je osolte a obalte v mouce, přebytečnou oklepněte. Každý řízek namočte do vajíčka a pak ho důkladně protáhněte strouhankovou směsí, tu dobře přitlačte.
V pánvi rozehřejte nejméně centimetr vysokou vrstvu tuku. Řízky smažte po obou stranách, až zezlátnou a obal bude křupavý. Vyndejte je dřevěnou špachtlí, při napíchnutí vidličkou by z nich zbytečně vytekla šťáva. Nechte z nich na papírových utěrkách odsát přebytečný tuk. Nejlepší jsou s bramborovou kaší a citronem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Medové trubičky
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Podkrkonošský hubník nasladko
Podkrkonošský hubník...
Podkrkonošský hubník nasladko
Podkrkonošský hubník nasladko

Inspirujte se podobnými recepty