×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Řízek jako kapr

Inspirujte se podobnými recepty

Kokosové sušenky s polevou
Kokosové sušenky s...
Kokosové sušenky s polevou
Kokosové sušenky s polevou
Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Smažený telecí řízek nejen na...
Smažený telecí řízek...
Smažený telecí řízek nejen na...
Smažený telecí řízek nejen na...

Řízek jako kapr

Co budete potřebovat

200 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
2–3 lžíce nasekané pažitky nebo petrželky
1,5 lžíce strouhané citronové kůry
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
4 vepřové řízky, seříznuté do tvaru kapra
hladká mouka na obalení
1–2 vejce, lehce prošlehaná
přepuštěné máslo nebo olej na smažení
bramborová kaše a klínky citronu k podávání

Jak na to?

V míse dobře promíchejte čerstvou strouhanku, bylinky, citronovou kůru, sůl a pepř.
Řízky před obalováním trochu naklepejte, nejlépe přes plastový sáček, aby se maso nepotrhalo. Jemně je osolte a obalte v mouce, přebytečnou oklepněte. Každý řízek namočte do vajíčka a pak ho důkladně protáhněte strouhankovou směsí, tu dobře přitlačte.
V pánvi rozehřejte nejméně centimetr vysokou vrstvu tuku. Řízky smažte po obou stranách, až zezlátnou a obal bude křupavý. Vyndejte je dřevěnou špachtlí, při napíchnutí vidličkou by z nich zbytečně vytekla šťáva. Nechte z nich na papírových utěrkách odsát přebytečný tuk. Nejlepší jsou s bramborovou kaší a citronem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Řízek jako kapr

Hlavní chod Snadné Vánoce Smažení Pažitka , Petržel kadeřavá Magazín 12/2015
(0)

Co budete potřebovat

200 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
2–3 lžíce nasekané pažitky nebo petrželky
1,5 lžíce strouhané citronové kůry
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
4 vepřové řízky, seříznuté do tvaru kapra
hladká mouka na obalení
1–2 vejce, lehce prošlehaná
přepuštěné máslo nebo olej na smažení
bramborová kaše a klínky citronu k podávání

Jak na to?

V míse dobře promíchejte čerstvou strouhanku, bylinky, citronovou kůru, sůl a pepř.
Řízky před obalováním trochu naklepejte, nejlépe přes plastový sáček, aby se maso nepotrhalo. Jemně je osolte a obalte v mouce, přebytečnou oklepněte. Každý řízek namočte do vajíčka a pak ho důkladně protáhněte strouhankovou směsí, tu dobře přitlačte.
V pánvi rozehřejte nejméně centimetr vysokou vrstvu tuku. Řízky smažte po obou stranách, až zezlátnou a obal bude křupavý. Vyndejte je dřevěnou špachtlí, při napíchnutí vidličkou by z nich zbytečně vytekla šťáva. Nechte z nich na papírových utěrkách odsát přebytečný tuk. Nejlepší jsou s bramborovou kaší a citronem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Kokosové sušenky s polevou
Kokosové sušenky s...
Kokosové sušenky s polevou
Kokosové sušenky s polevou
Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Smažený telecí řízek nejen na...
Smažený telecí řízek...
Smažený telecí řízek nejen na...
Smažený telecí řízek nejen na...

Inspirujte se podobnými recepty