×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Řízek jako kapr

Inspirujte se podobnými recepty

Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Snadný bramborový salát
Snadný bramborový...
Snadný bramborový salát
Snadný bramborový salát
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový...
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový dort s...
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích...
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích jater s...

Řízek jako kapr

Co budete potřebovat

200 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
2–3 lžíce nasekané pažitky nebo petrželky
1,5 lžíce strouhané citronové kůry
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
4 vepřové řízky, seříznuté do tvaru kapra
hladká mouka na obalení
1–2 vejce, lehce prošlehaná
přepuštěné máslo nebo olej na smažení
bramborová kaše a klínky citronu k podávání

Jak na to?

V míse dobře promíchejte čerstvou strouhanku, bylinky, citronovou kůru, sůl a pepř.
Řízky před obalováním trochu naklepejte, nejlépe přes plastový sáček, aby se maso nepotrhalo. Jemně je osolte a obalte v mouce, přebytečnou oklepněte. Každý řízek namočte do vajíčka a pak ho důkladně protáhněte strouhankovou směsí, tu dobře přitlačte.
V pánvi rozehřejte nejméně centimetr vysokou vrstvu tuku. Řízky smažte po obou stranách, až zezlátnou a obal bude křupavý. Vyndejte je dřevěnou špachtlí, při napíchnutí vidličkou by z nich zbytečně vytekla šťáva. Nechte z nich na papírových utěrkách odsát přebytečný tuk. Nejlepší jsou s bramborovou kaší a citronem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Řízek jako kapr

Hlavní chod Snadné Vánoce Smažení Magazín 12/2015
(0)

Tipy na jedlé vánoční dárky

Co budete potřebovat

200 g strouhanky z čerstvého bílého pečiva
2–3 lžíce nasekané pažitky nebo petrželky
1,5 lžíce strouhané citronové kůry
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
4 vepřové řízky, seříznuté do tvaru kapra
hladká mouka na obalení
1–2 vejce, lehce prošlehaná
přepuštěné máslo nebo olej na smažení
bramborová kaše a klínky citronu k podávání

Jak na to?

V míse dobře promíchejte čerstvou strouhanku, bylinky, citronovou kůru, sůl a pepř.
Řízky před obalováním trochu naklepejte, nejlépe přes plastový sáček, aby se maso nepotrhalo. Jemně je osolte a obalte v mouce, přebytečnou oklepněte. Každý řízek namočte do vajíčka a pak ho důkladně protáhněte strouhankovou směsí, tu dobře přitlačte.
V pánvi rozehřejte nejméně centimetr vysokou vrstvu tuku. Řízky smažte po obou stranách, až zezlátnou a obal bude křupavý. Vyndejte je dřevěnou špachtlí, při napíchnutí vidličkou by z nich zbytečně vytekla šťáva. Nechte z nich na papírových utěrkách odsát přebytečný tuk. Nejlepší jsou s bramborovou kaší a citronem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Mandarinkový koláč
Snadný bramborový salát
Snadný bramborový...
Snadný bramborový salát
Snadný bramborový salát
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový...
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový dort s...
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích...
Paštika z kuřecích jater s...
Paštika z kuřecích jater s...

Inspirujte se podobnými recepty