×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Řecký salát s quinoou a kuřetem

Další recepty a články

Sezamový losos se salátem
Sezamový losos se...
Sezamový losos se salátem
Sezamový losos se salátem
Salát s lososem a parmazánem
Salát s lososem a...
Salát s lososem a parmazánem
Salát s lososem a parmazánem
Salát z brambor s uzenou...
Salát z brambor s...
Salát z brambor s uzenou...
Salát z brambor s uzenou...
Zeleninový salát s olivami a...
Zeleninový salát s...
Zeleninový salát s olivami a...
Zeleninový salát s olivami a...

Řecký salát s quinoou a kuřetem

Co budete potřebovat

100 g bílé quinoy
25 g másla
1 stroužek česneku
1 červená chilli paprička
400 g kuřecích prsních řízků
2 lžíce olivového oleje
1 salátová okurka
200 g keříkových rajčat
100 g černých oliv
1 červená cibule
1 citron
sůl, pepř
100 g sýru feta

Jak na to?

1. Quinou uvařte podle návodu. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
2. Mezitím smíchejte změklé máslo s rozdrceným česnekem a nakrájenou papričkou.
3. Prsní řízky pokapejte lžící oleje a z obou stran dozlatova opečte na grilovací pánvi nebo na grilu. Přendejte do talíře a promíchejte s ochuceným máslem.
4. Okurku podélně rozkrojte, vydlabejte semínka a nakrájejte na půlkolečka. Smíchejte s nakrájenými rajčaty, olivami a cibulí na měsíčky.
5. Přidejte lžíci oleje, vařenou quinou, citronovou šťávu, sůl, pepř a promíchejte. Na povrch salátu rozložte maso nakrájené na plátky a kostky sýru. Zakapejte šťávou z masa a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Řecký salát s quinoou a kuřetem

Hlavní chod Snadné Středomořská Saláty Bezlepkové Magazín 7-8/2019 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

100 g bílé quinoy
25 g másla
1 stroužek česneku
1 červená chilli paprička
400 g kuřecích prsních řízků
2 lžíce olivového oleje
1 salátová okurka
200 g keříkových rajčat
100 g černých oliv
1 červená cibule
1 citron
sůl, pepř
100 g sýru feta

Jak na to?

1. Quinou uvařte podle návodu. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat.
2. Mezitím smíchejte změklé máslo s rozdrceným česnekem a nakrájenou papričkou.
3. Prsní řízky pokapejte lžící oleje a z obou stran dozlatova opečte na grilovací pánvi nebo na grilu. Přendejte do talíře a promíchejte s ochuceným máslem.
4. Okurku podélně rozkrojte, vydlabejte semínka a nakrájejte na půlkolečka. Smíchejte s nakrájenými rajčaty, olivami a cibulí na měsíčky.
5. Přidejte lžíci oleje, vařenou quinou, citronovou šťávu, sůl, pepř a promíchejte. Na povrch salátu rozložte maso nakrájené na plátky a kostky sýru. Zakapejte šťávou z masa a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Sezamový losos se salátem
Sezamový losos se salátem
Sezamový losos se salátem
Sezamový losos se salátem
Salát s lososem a parmazánem
Salát s lososem a parmazánem
Salát s lososem a parmazánem
Salát s lososem a parmazánem
Salát z brambor s uzenou...
Salát z brambor s uzenou...
Salát z brambor s uzenou...
Salát z brambor s uzenou...
Zeleninový salát s olivami a...
Zeleninový salát s olivami a...
Zeleninový salát s olivami a...
Zeleninový salát s olivami a...

Inspirujte se podobnými recepty