×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Raw zeleninové závitky

Další recepty a články

Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínovo-houbová kapsa
Hermelínovo-houbová...
Hermelínovo-houbová kapsa
Hermelínovo-houbová kapsa

Raw zeleninové závitky

Co budete potřebovat

200 g vlašských ořechů
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky sušeného česneku
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička chilli
sůl
malý kousek červeného zelí
1 mrkev
1 rajče
1 avokádo
velké salátové listy – římský salát, jemné zelí apod.
Dresink
4 středně velká rajčata
100 ml olivového oleje
50 ml červeného vinného octa
1–2 stroužky česneku
1 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce čerstvé bazalky
sůl, pepř

Jak na to?

Vlašské ořechy zalijte studenou vodou a nechte 2–3 hodiny máčet. Poté slijte a přesuňte do mixéru. Přidejte sójovou omáčku, olej, česnek, římský kmín, chilli a sůl. Několika pulzy rozsekejte nahrubo.
Na zálivku nejdřív překrojte rajčata na polovinu a odstraňte semínka. Dejte do mixéru spolu s všemi ostatními surovinami a rozmixujte dohladka.
Připravte si zeleninu na náplň – zelí a mrkev nakrájejte na jemné proužky, rajče na kolečka (větší případně přepulte) a avokádo na měsíčky.
Do středu každého listu dejte nejprve trochu ořechové směsi, rozdělte nakrájenou zeleninu a pokapejte zálivkou. Nakonec list zarolujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Raw zeleninové závitky

Svačina Velmi snadné Vegetariánské Něco lehkého Bez laktózy Vegetariánské Veganské Magazín 2/2018 Počet porcí: 4
(0)
Vlašské ořechy se dají dobře ochutit naslano i pikantně a dovedou velmi rafinovaně nahradit maso.

Co budete potřebovat

200 g vlašských ořechů
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky sušeného česneku
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička chilli
sůl
malý kousek červeného zelí
1 mrkev
1 rajče
1 avokádo
velké salátové listy – římský salát, jemné zelí apod.
Dresink
4 středně velká rajčata
100 ml olivového oleje
50 ml červeného vinného octa
1–2 stroužky česneku
1 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce čerstvé bazalky
sůl, pepř

Jak na to?

Vlašské ořechy zalijte studenou vodou a nechte 2–3 hodiny máčet. Poté slijte a přesuňte do mixéru. Přidejte sójovou omáčku, olej, česnek, římský kmín, chilli a sůl. Několika pulzy rozsekejte nahrubo.
Na zálivku nejdřív překrojte rajčata na polovinu a odstraňte semínka. Dejte do mixéru spolu s všemi ostatními surovinami a rozmixujte dohladka.
Připravte si zeleninu na náplň – zelí a mrkev nakrájejte na jemné proužky, rajče na kolečka (větší případně přepulte) a avokádo na měsíčky.
Do středu každého listu dejte nejprve trochu ořechové směsi, rozdělte nakrájenou zeleninu a pokapejte zálivkou. Nakonec list zarolujte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Zapečený hermelín s ořechy a...
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínový dip
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínové nanuky
Hermelínovo-houbová kapsa
Hermelínovo-houbová kapsa
Hermelínovo-houbová kapsa
Hermelínovo-houbová kapsa

Inspirujte se podobnými recepty