Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuřecí prsty v popcornu s dipem
Albert logoAlbert logo
  • Kuřecí prsty v popcornu s dipem

Kuřecí prsty v popcornu s dipem

Kuřecí prsty v popcornu s dipem
Snadné
31-45 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Popcorn slaný 25 g
  • Strouhanka 85 g
  • Paprika mletá uzená 1 člž
  • Chilli mleté 1/2 člž
  • Vejce 1 ks
  • Sůl
  • Mouka hladká 50 g
  • Olej slunečnicový
  • Kuřecí prsní řízky 2 ks
  • Zakysaná smetana 200 ml
  • Limetková šťáva 1/2 ks
  • Pepř
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Máta 1 hrs.
  • Popcorn slaný 25 g
  • Strouhanka 85 g
  • Paprika mletá uzená 1 člž
  • Chilli mleté 1/2 člž
  • Vejce 1 ks
  • Sůl
  • Mouka hladká 50 g
  • Olej slunečnicový
  • Kuřecí prsní řízky 2 ks
  • Zakysaná smetana 200 ml
  • Limetková šťáva 1/2 ks
  • Pepř
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Máta 1 hrs.

Příprava

1
Do mixéru vsypte popcorn a strouhanku (může být i z čerstvých housek), papriku a chilli a rozmixujte na hladkou hmotu. Do mělké mísy či talíře rozšlehejte vejce a osolte, do dalšího talíře vsypte mouku a vmíchejte pepř. Kuřecí prsty nejdřív jemně osolte a každý obalte v mouce. Přendejte do vejce a nakonec protáhněte strouhankou s popcornem, přitiskněte k masu. Obalené prsty nechte chvíli odpočívat.
2
Připravte si dip. Do smetany vmíchejte limetovou šťávu, jemně osolte a přidejte bylinky.
3
V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a opékejte v něm prsty vždy 2–3 minuty z každé strany. Hotové nechte okapat na papírových utěrkách. Podávejte teplé s dipem.
1
Do mixéru vsypte popcorn a strouhanku (může být i z čerstvých housek), papriku a chilli a rozmixujte na hladkou hmotu. Do mělké mísy či talíře rozšlehejte vejce a osolte, do dalšího talíře vsypte mouku a vmíchejte pepř. Kuřecí prsty nejdřív jemně osolte a každý obalte v mouce. Přendejte do vejce a nakonec protáhněte strouhankou s popcornem, přitiskněte k masu. Obalené prsty nechte chvíli odpočívat.
2
Připravte si dip. Do smetany vmíchejte limetovou šťávu, jemně osolte a přidejte bylinky.
3
V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a opékejte v něm prsty vždy 2–3 minuty z každé strany. Hotové nechte okapat na papírových utěrkách. Podávejte teplé s dipem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 27.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 27 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 27.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 34 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 6 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.