Tymiánový losos s teplým celerovým salátem

Velmi snadné
16-30 minut
5/5
Středomořská
Ingredience
Složení 1 porcí
- Tymián čerstvý 2 plž
- Česnek 4 strouž.
- Pepř 2 člž
- Sůl
- Olej olivový 80 ml
- Losos 4 ks
- Smetana ke šlehání 125 ml
- Zakysaná smetana 240 ml
- Citronová šťáva 2 plž
- Hořčice dijonská 2 člž
- Celer 1 kg
- Tymián čerstvý 2 plž
- Česnek 4 strouž.
- Pepř 2 člž
- Sůl
- Olej olivový 80 ml
- Losos 4 ks
- Smetana ke šlehání 125 ml
- Zakysaná smetana 240 ml
- Citronová šťáva 2 plž
- Hořčice dijonská 2 člž
- Celer 1 kg
Příprava
- 1Na celerový salát smíchejte v rendlíku zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Podle chuti osolte, opepřete a na slabém plameni zahřívejte. Přiveďte k varu a vařte 3–4 minuty, aby byla směs krásně hladká. Pak vmíchejte nudličky celeru a chvíli prohřejte. Dejte stranou, ale udržujte teplé.
- 2Tymián, pepř, česnek, sůl a olej smíchejte v misce. Směsí potřete lososa a z obou stran ho tři až pět minut grilujte. Podávejte společně s celerovým salátem.
- 1Na celerový salát smíchejte v rendlíku zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, citronovou šťávu a dijonskou hořčici. Podle chuti osolte, opepřete a na slabém plameni zahřívejte. Přiveďte k varu a vařte 3–4 minuty, aby byla směs krásně hladká. Pak vmíchejte nudličky celeru a chvíli prohřejte. Dejte stranou, ale udržujte teplé.
- 2Tymián, pepř, česnek, sůl a olej smíchejte v misce. Směsí potřete lososa a z obou stran ho tři až pět minut grilujte. Podávejte společně s celerovým salátem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.