×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ramen

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Husí kaldoun s bylinkovými...
Husí kaldoun...
Husí kaldoun s bylinkovými...
Husí kaldoun s bylinkovými...

Ramen

Co budete potřebovat

500 g hovězího masa na polévku
1,5 l hovězího vývaru
80 ml sójové omáčky
2 lžíce ústřicové omáčky
1 hvězdička badyánu
2 lžíce hnědého cukru
2 stroužky česneku
5 cm velký kousek čerstvého zázvoru
4 lžíce miso pasty
hrst hub shitake
2 kusy čínského salátu pak choi
50 g cukrového hrášku
250 g širokých nudlí – např. rýžové nebo i jiné asijské
4 vejce
sriracha omáčka na dochucení
na posypání – chilli papričky, čerstvý koriandr, nakrájené jarní cibulky

Jak na to?

Nakrájené maso zalijte půl litrem vývaru, přidejte tři čtvrtiny sójové omáčky, ústřicovou omáčku, badyán, cukr, česnek, nakrájený zázvor a vařte hodinu až hodinu a půl, až maso změkne. Poté ho natrhejte po vláknech.
Zbytek vývaru ochuťte sójovou omáčkou, miso pastou, přidejte předem namočené a nakrájené shitake, salát pak choi a cukrový hrášek. Povařte jen krátce. Nudle připravte podle návodu a vejce vařte čtyři až pět minut, aby měla tekutý střed.
Vše rozdělte do misek a posypte chilli papričkami, čerstvým koriandrem a nakrájenou jarní cibulkou. Pro pikantnější chuť zastříkněte omáčkou sriracha.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ramen

Polévka Velmi snadné Bez laktózy Magazín 10/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (3)
I když tento pokrm působí poněkud exoticky, jeho základ má k české kuchyni docela blízko – silný hovězí vývar a nudle. Není nikdy od věci inspirovat se jinde, zejména když je to tak chutné a vydatné jako tato polévka.

Co budete potřebovat

500 g hovězího masa na polévku
1,5 l hovězího vývaru
80 ml sójové omáčky
2 lžíce ústřicové omáčky
1 hvězdička badyánu
2 lžíce hnědého cukru
2 stroužky česneku
5 cm velký kousek čerstvého zázvoru
4 lžíce miso pasty
hrst hub shitake
2 kusy čínského salátu pak choi
50 g cukrového hrášku
250 g širokých nudlí – např. rýžové nebo i jiné asijské
4 vejce
sriracha omáčka na dochucení
na posypání – chilli papričky, čerstvý koriandr, nakrájené jarní cibulky

Jak na to?

Nakrájené maso zalijte půl litrem vývaru, přidejte tři čtvrtiny sójové omáčky, ústřicovou omáčku, badyán, cukr, česnek, nakrájený zázvor a vařte hodinu až hodinu a půl, až maso změkne. Poté ho natrhejte po vláknech.
Zbytek vývaru ochuťte sójovou omáčkou, miso pastou, přidejte předem namočené a nakrájené shitake, salát pak choi a cukrový hrášek. Povařte jen krátce. Nudle připravte podle návodu a vejce vařte čtyři až pět minut, aby měla tekutý střed.
Vše rozdělte do misek a posypte chilli papričkami, čerstvým koriandrem a nakrájenou jarní cibulkou. Pro pikantnější chuť zastříkněte omáčkou sriracha.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Husí kaldoun s bylinkovými...
Husí kaldoun s bylinkovými...
Husí kaldoun s bylinkovými...
Husí kaldoun s bylinkovými...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat