×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Ramen

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně

Ramen

Co budete potřebovat

500 g hovězího masa na polévku
1,5 l hovězího vývaru
80 ml sójové omáčky
2 lžíce ústřicové omáčky
1 hvězdička badyánu
2 lžíce hnědého cukru
2 stroužky česneku
5 cm velký kousek čerstvého zázvoru
4 lžíce miso pasty
hrst hub shitake
2 kusy čínského salátu pak choi
50 g cukrového hrášku
250 g širokých nudlí – např. rýžové nebo i jiné asijské
4 vejce
sriracha omáčka na dochucení
na posypání – chilli papričky, čerstvý koriandr, nakrájené jarní cibulky

Jak na to?

Nakrájené maso zalijte půl litrem vývaru, přidejte tři čtvrtiny sójové omáčky, ústřicovou omáčku, badyán, cukr, česnek, nakrájený zázvor a vařte hodinu až hodinu a půl, až maso změkne. Poté ho natrhejte po vláknech.
Zbytek vývaru ochuťte sójovou omáčkou, miso pastou, přidejte předem namočené a nakrájené shitake, salát pak choi a cukrový hrášek. Povařte jen krátce. Nudle připravte podle návodu a vejce vařte čtyři až pět minut, aby měla tekutý střed.
Vše rozdělte do misek a posypte chilli papričkami, čerstvým koriandrem a nakrájenou jarní cibulkou. Pro pikantnější chuť zastříkněte omáčkou sriracha.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ramen

Polévka Velmi snadné Bez laktózy Magazín 10/2018
(0)
I když tento pokrm působí poněkud exoticky, jeho základ má k české kuchyni docela blízko – silný hovězí vývar a nudle. Není nikdy od věci inspirovat se jinde, zejména když je to tak chutné a vydatné jako tato polévka.

Co budete potřebovat

500 g hovězího masa na polévku
1,5 l hovězího vývaru
80 ml sójové omáčky
2 lžíce ústřicové omáčky
1 hvězdička badyánu
2 lžíce hnědého cukru
2 stroužky česneku
5 cm velký kousek čerstvého zázvoru
4 lžíce miso pasty
hrst hub shitake
2 kusy čínského salátu pak choi
50 g cukrového hrášku
250 g širokých nudlí – např. rýžové nebo i jiné asijské
4 vejce
sriracha omáčka na dochucení
na posypání – chilli papričky, čerstvý koriandr, nakrájené jarní cibulky

Jak na to?

Nakrájené maso zalijte půl litrem vývaru, přidejte tři čtvrtiny sójové omáčky, ústřicovou omáčku, badyán, cukr, česnek, nakrájený zázvor a vařte hodinu až hodinu a půl, až maso změkne. Poté ho natrhejte po vláknech.
Zbytek vývaru ochuťte sójovou omáčkou, miso pastou, přidejte předem namočené a nakrájené shitake, salát pak choi a cukrový hrášek. Povařte jen krátce. Nudle připravte podle návodu a vejce vařte čtyři až pět minut, aby měla tekutý střed.
Vše rozdělte do misek a posypte chilli papričkami, čerstvým koriandrem a nakrájenou jarní cibulkou. Pro pikantnější chuť zastříkněte omáčkou sriracha.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně

Inspirujte se podobnými recepty