×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rajská polévka s gremolatou

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Rajská polévka s gremolatou

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje BASIC
1 cibule, nasekaná
2 stroužky česneku, prolisované
2 kg rajčat, nakrájených nahrubo
2 lžíce krupicového cukru
2 lžíce bílého vinného octa
sůl AQ a mletý pepř BASIC
Na gremolatu
1 citron, nastrouhaná kůra
a vymačkaná šťáva
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku, prolisované
hladkolistá petrželka podle chuti

Jak na to?

V polévkovém hrnci osmahněte na oleji cibuli; opékejte ji na mírném ohni asi 7 minut, pak přidejte česnek a ještě minutu míchejte. Přidejte rajčata, cukr, vinný ocet, 750 ml vody, osolte, opepřete a 35 minut povařte. Promixujte tyčovým mixérem. Všechny suroviny na gremolatu rozsekejte tyčovým mixérem. Zelenou bylinkovou směsí ozdobte při podávání polévku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajská polévka s gremolatou

Polévka Snadné Vaření Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (5)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje BASIC
1 cibule, nasekaná
2 stroužky česneku, prolisované
2 kg rajčat, nakrájených nahrubo
2 lžíce krupicového cukru
2 lžíce bílého vinného octa
sůl AQ a mletý pepř BASIC
Na gremolatu
1 citron, nastrouhaná kůra
a vymačkaná šťáva
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku, prolisované
hladkolistá petrželka podle chuti

Jak na to?

V polévkovém hrnci osmahněte na oleji cibuli; opékejte ji na mírném ohni asi 7 minut, pak přidejte česnek a ještě minutu míchejte. Přidejte rajčata, cukr, vinný ocet, 750 ml vody, osolte, opepřete a 35 minut povařte. Promixujte tyčovým mixérem. Všechny suroviny na gremolatu rozsekejte tyčovým mixérem. Zelenou bylinkovou směsí ozdobte při podávání polévku.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019