×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rajská polévka s gremolatou

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Rajská polévka s gremolatou

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje BASIC
1 cibule, nasekaná
2 stroužky česneku, prolisované
2 kg rajčat, nakrájených nahrubo
2 lžíce krupicového cukru
2 lžíce bílého vinného octa
sůl AQ a mletý pepř BASIC
Na gremolatu
1 citron, nastrouhaná kůra
a vymačkaná šťáva
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku, prolisované
hladkolistá petrželka podle chuti

Jak na to?

V polévkovém hrnci osmahněte na oleji cibuli; opékejte ji na mírném ohni asi 7 minut, pak přidejte česnek a ještě minutu míchejte. Přidejte rajčata, cukr, vinný ocet, 750 ml vody, osolte, opepřete a 35 minut povařte. Promixujte tyčovým mixérem. Všechny suroviny na gremolatu rozsekejte tyčovým mixérem. Zelenou bylinkovou směsí ozdobte při podávání polévku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajská polévka s gremolatou

Polévka Snadné Vaření Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje BASIC
1 cibule, nasekaná
2 stroužky česneku, prolisované
2 kg rajčat, nakrájených nahrubo
2 lžíce krupicového cukru
2 lžíce bílého vinného octa
sůl AQ a mletý pepř BASIC
Na gremolatu
1 citron, nastrouhaná kůra
a vymačkaná šťáva
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku, prolisované
hladkolistá petrželka podle chuti

Jak na to?

V polévkovém hrnci osmahněte na oleji cibuli; opékejte ji na mírném ohni asi 7 minut, pak přidejte česnek a ještě minutu míchejte. Přidejte rajčata, cukr, vinný ocet, 750 ml vody, osolte, opepřete a 35 minut povařte. Promixujte tyčovým mixérem. Všechny suroviny na gremolatu rozsekejte tyčovým mixérem. Zelenou bylinkovou směsí ozdobte při podávání polévku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat