Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLetní gazpacho ze zbytků letního ovoce a zeleniny
Albert logoAlbert logo
  • Letní gazpacho ze zbytků letního ovoce a zeleniny
Letní gazpacho ze zbytků letního ovoce a zeleniny

Letní gazpacho ze zbytků letního ovoce a zeleniny

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Španělská
Bez laktózy
Neplýtvání
Polévka

Ingredience4 porce

4 porce
  • Rajče 2 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Salátová okurka 1 ks
  • Meloun vodní 250 g
  • Jahody 200 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Cibule červená 1 ks
  • Olej olivový 5 plž
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Vývar zeleninový 120 ml
  • Jarní bylinky 1 hrs.
  • Pepř
  • Sůl
  • Rajče 2 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Salátová okurka 1 ks
  • Meloun vodní 250 g
  • Jahody 200 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Cibule červená 1 ks
  • Olej olivový 5 plž
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Vývar zeleninový 120 ml
  • Jarní bylinky 1 hrs.
  • Pepř
  • Sůl

Příprava

1
Do mixéru vložte 2 omytá a pokrájená rajčata a očištěnou a pokrájenou papriku. Z omyté okurky pomocí škrabky vytvořte několik stuh na ozdobu a dejte je stranou. Zbylou okurku přidejte do mixéru k rajčatům a paprice. Pomocí pulzů částečně rozmixujte a přesuňte do velké mísy.
2
Do mixéru vložte 200 g omytých a rozpůlených jahod a 250 g melounu zbaveného pecek. Několik kousků dejte také stranou na ozdobu. Částečně rozmixujte tak, aby zůstala tekutině struktura. Vlijte k rajčatové směsi a promíchejte. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, nadrobno pokrájenou červenou cibuli a lístky tymiánu. Opět společně promíchejte.
3
Nakonec vmíchejte 3 lžíce olivového oleje, lžíci balzamikového octa, 120 ml zeleninového vývaru, sůl a pepř. Zakryté dejte vychladit do lednice alespoň na 4 hodiny.
4
Ozdobte odloženými kousky jahod, stuhami okurky a jedlými divokými bylinkami. Zakápněte olivovým olejem. Servírujte vychlazené a užijte si společně chuť i krásu pokrmu.
1
Do mixéru vložte 2 omytá a pokrájená rajčata a očištěnou a pokrájenou papriku. Z omyté okurky pomocí škrabky vytvořte několik stuh na ozdobu a dejte je stranou. Zbylou okurku přidejte do mixéru k rajčatům a paprice. Pomocí pulzů částečně rozmixujte a přesuňte do velké mísy.
2
Do mixéru vložte 200 g omytých a rozpůlených jahod a 250 g melounu zbaveného pecek. Několik kousků dejte také stranou na ozdobu. Částečně rozmixujte tak, aby zůstala tekutině struktura. Vlijte k rajčatové směsi a promíchejte. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, nadrobno pokrájenou červenou cibuli a lístky tymiánu. Opět společně promíchejte.
3
Nakonec vmíchejte 3 lžíce olivového oleje, lžíci balzamikového octa, 120 ml zeleninového vývaru, sůl a pepř. Zakryté dejte vychladit do lednice alespoň na 4 hodiny.
4
Ozdobte odloženými kousky jahod, stuhami okurky a jedlými divokými bylinkami. Zakápněte olivovým olejem. Servírujte vychlazené a užijte si společně chuť i krásu pokrmu.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 21.02.2024 do 27.02.2024

Platný ještě 7 dní

Od 21.02.2024 do 27.02.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.