×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rajčatová polévka s tousty s goudou

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Rajčatová polévka s tousty s goudou

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
½ velké cibule, nakrájené najemno
2 konzervy loupaných krájených
rajčat (800 g)
1 bobkový list
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžička krupicového cukru
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
125 ml smetany ke šlehání
hrst bazalky, natrhané na kousky
3 lžíce olivového oleje
Na sýrové proužky
4 krajíčky celozrnného chleba
150 g sýru – Zaanlander uleželý
plátky 48%

Jak na to?

V hrnci opečte na oleji cibuli a pak na ni vlijte rajčata. Přidejte bobkový list, sůl, pepř a krupicový cukr. Nechte cukr zkaramelizovat, pak zalijte trochou vody a přiveďte k varu. Jakmile směs začne vřít, stáhněte plamen, přiklopte a vařte asi 20–25 minut; občas promíchejte. Ze základu polévky vyndejte bobkový list a vše rozmixujte dohladka. Ze lžíce másla a mouky vytvořte kuličku, přidejte ji do mixéru, pak smetanu a znovu promixujte. Směs vraťte do hrnce, podle potřeby rozřeďte vodou a chvilku povařte. Nakonec vmíchejte bazalku a olej. Na chleby položte plátky sýra a zapečte pod grilem. Podávejte k polévce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajčatová polévka s tousty s goudou

Polévka Snadné Vaření Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
½ velké cibule, nakrájené najemno
2 konzervy loupaných krájených
rajčat (800 g)
1 bobkový list
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžička krupicového cukru
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
125 ml smetany ke šlehání
hrst bazalky, natrhané na kousky
3 lžíce olivového oleje
Na sýrové proužky
4 krajíčky celozrnného chleba
150 g sýru – Zaanlander uleželý
plátky 48%

Jak na to?

V hrnci opečte na oleji cibuli a pak na ni vlijte rajčata. Přidejte bobkový list, sůl, pepř a krupicový cukr. Nechte cukr zkaramelizovat, pak zalijte trochou vody a přiveďte k varu. Jakmile směs začne vřít, stáhněte plamen, přiklopte a vařte asi 20–25 minut; občas promíchejte. Ze základu polévky vyndejte bobkový list a vše rozmixujte dohladka. Ze lžíce másla a mouky vytvořte kuličku, přidejte ji do mixéru, pak smetanu a znovu promixujte. Směs vraťte do hrnce, podle potřeby rozřeďte vodou a chvilku povařte. Nakonec vmíchejte bazalku a olej. Na chleby položte plátky sýra a zapečte pod grilem. Podávejte k polévce.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Inspirujte se podobnými recepty