×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rajčatová polévka s tousty s goudou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Rajčatová polévka s tousty s goudou

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
½ velké cibule, nakrájené najemno
2 konzervy loupaných krájených
rajčat (800 g)
1 bobkový list
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžička krupicového cukru
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
125 ml smetany ke šlehání
hrst bazalky, natrhané na kousky
3 lžíce olivového oleje
Na sýrové proužky
4 krajíčky celozrnného chleba
150 g sýru – Zaanlander uleželý
plátky 48%

Jak na to?

V hrnci opečte na oleji cibuli a pak na ni vlijte rajčata. Přidejte bobkový list, sůl, pepř a krupicový cukr. Nechte cukr zkaramelizovat, pak zalijte trochou vody a přiveďte k varu. Jakmile směs začne vřít, stáhněte plamen, přiklopte a vařte asi 20–25 minut; občas promíchejte. Ze základu polévky vyndejte bobkový list a vše rozmixujte dohladka. Ze lžíce másla a mouky vytvořte kuličku, přidejte ji do mixéru, pak smetanu a znovu promixujte. Směs vraťte do hrnce, podle potřeby rozřeďte vodou a chvilku povařte. Nakonec vmíchejte bazalku a olej. Na chleby položte plátky sýra a zapečte pod grilem. Podávejte k polévce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajčatová polévka s tousty s goudou

Polévka Snadné Vaření Bazalka , Rajče Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

2 lžíce olivového oleje
½ velké cibule, nakrájené najemno
2 konzervy loupaných krájených
rajčat (800 g)
1 bobkový list
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžička krupicového cukru
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
125 ml smetany ke šlehání
hrst bazalky, natrhané na kousky
3 lžíce olivového oleje
Na sýrové proužky
4 krajíčky celozrnného chleba
150 g sýru – Zaanlander uleželý
plátky 48%

Jak na to?

V hrnci opečte na oleji cibuli a pak na ni vlijte rajčata. Přidejte bobkový list, sůl, pepř a krupicový cukr. Nechte cukr zkaramelizovat, pak zalijte trochou vody a přiveďte k varu. Jakmile směs začne vřít, stáhněte plamen, přiklopte a vařte asi 20–25 minut; občas promíchejte. Ze základu polévky vyndejte bobkový list a vše rozmixujte dohladka. Ze lžíce másla a mouky vytvořte kuličku, přidejte ji do mixéru, pak smetanu a znovu promixujte. Směs vraťte do hrnce, podle potřeby rozřeďte vodou a chvilku povařte. Nakonec vmíchejte bazalku a olej. Na chleby položte plátky sýra a zapečte pod grilem. Podávejte k polévce.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty