
Křupavé bramboráky s vůní majoránky
Vyzkoušejte tento lahodný recept na bramborák, který vás okouzlí svou křupavostí a vůní majoránky. Tento bramboráky recept je ideální pro rodinné večeře nebo setkání s přáteli. Připravte si doma tyto tradiční české bramboráky s kousky uzeného masa a užijte si jejich jedinečnou chuť.

Snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Příloha
Ingredience
Složení 4 porce
- Mléko 50 ml
- Brambory typu C 1 kg
- Uzené maso 200 g
- Vejce 2 ks
- Majoránka sušená 3 plž
- Sůl
- Česnek 5 strouž.
- Pepř
- Mouka hladká 5 plž
- Olej slunečnicový 150 ml
- Mléko 50 ml
- Brambory typu C 1 kg
- Uzené maso 200 g
- Vejce 2 ks
- Majoránka sušená 3 plž
- Sůl
- Česnek 5 strouž.
- Pepř
- Mouka hladká 5 plž
- Olej slunečnicový 150 ml
Příprava
- 1Na bramboráky oloupejte a omyjte kilo brambor typu C. Osušte je a nastrouhejte ½ kg z nich do mísy na hrubém struhadle a druhou půlku nastrouhejte na jemném struhadle. Pak nakrájejte 200 g uzeného masa na drobné kostičky a dejte stranou.
- 2Nastrouhané brambory rukou promačkejte, aby pustily vodu se škrobem. Tu pak odlijte pryč z mísy. Osolte a zakápněte 50 ml mléka. Vmíchejte 2 vejce, vsypte 3 lžíce majoránky promnuté v dlaních, přidejte 5 stroužků prolisovaného česneku, osolte, opepřete a zasypte 5 lžícemi hladké mouky. Nakonec vsypte kostičky uzeného a směs důkladně promíchejte. Nechte chvíli stát. Konzistence by měla být středně hustá.
- 3Do pánve nalijte 150 ml oleje a nechte rozpálit. Naběračkou pak do pánve dávejte malé dávky těsta na bramboráky a každou dávku vždy naběračkou zploštěte do požadovaného tvaru a výšky.
- 4Bramboráky smažte dozlatova po obou stranách. Z pánve je dejte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Bramboráky podávejte ještě teplé, ale skvělé budou i po vychladnutí. Ať vám chutnají.
- 1Na bramboráky oloupejte a omyjte kilo brambor typu C. Osušte je a nastrouhejte ½ kg z nich do mísy na hrubém struhadle a druhou půlku nastrouhejte na jemném struhadle. Pak nakrájejte 200 g uzeného masa na drobné kostičky a dejte stranou.
- 2Nastrouhané brambory rukou promačkejte, aby pustily vodu se škrobem. Tu pak odlijte pryč z mísy. Osolte a zakápněte 50 ml mléka. Vmíchejte 2 vejce, vsypte 3 lžíce majoránky promnuté v dlaních, přidejte 5 stroužků prolisovaného česneku, osolte, opepřete a zasypte 5 lžícemi hladké mouky. Nakonec vsypte kostičky uzeného a směs důkladně promíchejte. Nechte chvíli stát. Konzistence by měla být středně hustá.
- 3Do pánve nalijte 150 ml oleje a nechte rozpálit. Naběračkou pak do pánve dávejte malé dávky těsta na bramboráky a každou dávku vždy naběračkou zploštěte do požadovaného tvaru a výšky.
- 4Bramboráky smažte dozlatova po obou stranách. Z pánve je dejte na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Bramboráky podávejte ještě teplé, ale skvělé budou i po vychladnutí. Ať vám chutnají.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Co byste o smažení měli vědět Při technologické úpravě smažení je důležité zaměřit se na správný výběr tuku. Každý tuk je vhodný na jinou technologickou úpravu. Na smažení jsou vhodné tuky, které mají vyšší kouřový bod. Sádlo patří mezi tuky, které mají bod zakouření vyšší, přibližně 190 °C. Ale nezapomeňte, že smažená jídla bychom měli mít v jídelníčku zastoupena výjimečně.Jak udělat křupavé bramboráky zdravější Hladkou mouku můžete nahradit pšeničnou moukou celozrnnou. Uzené maso vyměňte za kvalitní šunku. Bramboráky nemusíte smažit ve vysoké vrstvě tuku. Můžete si je připravit v troubě. K bramborákům si nezapomeňte připravit salát z kysaného zelí.Inspirace na večeře Pokud hledáte inspiraci na rychlé teplé i studené večeře, podívejte se na naši stránku se slanými i sladkými recepty na rychlé večeře . Najdete zde skvělé recepty, které vám pomohou připravit chutné jídlo během chvilky!


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.