×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rajčatová polévka s cizrnou

Další recepty a články

Cizrna na paprice
Cizrna na paprice
Cizrna na paprice
Cizrna na paprice
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové...
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Tuňákovo-cizrnový salát
Tuňákovo-cizrnový...
Tuňákovo-cizrnový salát
Tuňákovo-cizrnový salát

Rajčatová polévka s cizrnou

Co budete potřebovat

1 pórek, nasekaný najemno
2 mrkve ABio, nastrouhané na hrubé straně struhadla
1 brambora, nastrouhaná na hrubé straně struhadla
1 stroužek česneku AQ, najemno nasekaný
1 lžíce rozmarýnu AQ, jemně nasekaného
400 ml zeleninového vývaru ABio (bujonová kostka)
2x 400g plechovka rajčat
1x 400g plechovka cizrny, okapaná
3 lžíce petrželky
sůl, pepř, lžička cukru
K podávání:
8 plátků toustového chleba
1 stroužek česneku
50 g eidamu, nastrouhaného

Jak na to?

Pórek, mrkve a brambory dejte do velkého hrnce, přidejte česnek i rozmarýn a vše zalijte vývarem. Přidejte lžičku cukru a sůl, přiveďte k varu a pak nechte patnáct až dvacet minut probublávat, aby zelenina změkla. Rajčata vyklopte do mísy, tyčovým mixérem je rozmixujte dohladka a pak je přidejte k polévce. Vsypte cizrnu, promíchejte, prohřejte a zasypte petrželkou. Podle chuti dosolte a opepřete. Polévku je nejlepší podávat s česnekovo-sýrovými tousty. Plátky toustového chleba potřete česnekem, zasypte sýrem a zapečte pod grilem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajčatová polévka s cizrnou

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Cizrna Magazín 8/2011
Průměrné hodnocení 4 (29)

Co budete potřebovat

1 pórek, nasekaný najemno
2 mrkve ABio, nastrouhané na hrubé straně struhadla
1 brambora, nastrouhaná na hrubé straně struhadla
1 stroužek česneku AQ, najemno nasekaný
1 lžíce rozmarýnu AQ, jemně nasekaného
400 ml zeleninového vývaru ABio (bujonová kostka)
2x 400g plechovka rajčat
1x 400g plechovka cizrny, okapaná
3 lžíce petrželky
sůl, pepř, lžička cukru
K podávání:
8 plátků toustového chleba
1 stroužek česneku
50 g eidamu, nastrouhaného

Jak na to?

Pórek, mrkve a brambory dejte do velkého hrnce, přidejte česnek i rozmarýn a vše zalijte vývarem. Přidejte lžičku cukru a sůl, přiveďte k varu a pak nechte patnáct až dvacet minut probublávat, aby zelenina změkla. Rajčata vyklopte do mísy, tyčovým mixérem je rozmixujte dohladka a pak je přidejte k polévce. Vsypte cizrnu, promíchejte, prohřejte a zasypte petrželkou. Podle chuti dosolte a opepřete. Polévku je nejlepší podávat s česnekovo-sýrovými tousty. Plátky toustového chleba potřete česnekem, zasypte sýrem a zapečte pod grilem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Cizrna na paprice
Cizrna na paprice
Cizrna na paprice
Cizrna na paprice
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Špenátovocizrnové karí
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Rukolový salát s cizrnou a...
Tuňákovo-cizrnový salát
Tuňákovo-cizrnový salát
Tuňákovo-cizrnový salát
Tuňákovo-cizrnový salát

Inspirujte se podobnými recepty