×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rajčatová polévka s cizrnou

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Rajčatová polévka s cizrnou

Co budete potřebovat

1 pórek, nasekaný najemno
2 mrkve ABio, nastrouhané na hrubé straně struhadla
1 brambora, nastrouhaná na hrubé straně struhadla
1 stroužek česneku AQ, najemno nasekaný
1 lžíce rozmarýnu AQ, jemně nasekaného
400 ml zeleninového vývaru ABio (bujonová kostka)
2x 400g plechovka rajčat
1x 400g plechovka cizrny, okapaná
3 lžíce petrželky
sůl, pepř, lžička cukru
K podávání:
8 plátků toustového chleba
1 stroužek česneku
50 g eidamu, nastrouhaného

Jak na to?

Pórek, mrkve a brambory dejte do velkého hrnce, přidejte česnek i rozmarýn a vše zalijte vývarem. Přidejte lžičku cukru a sůl, přiveďte k varu a pak nechte patnáct až dvacet minut probublávat, aby zelenina změkla. Rajčata vyklopte do mísy, tyčovým mixérem je rozmixujte dohladka a pak je přidejte k polévce. Vsypte cizrnu, promíchejte, prohřejte a zasypte petrželkou. Podle chuti dosolte a opepřete. Polévku je nejlepší podávat s česnekovo-sýrovými tousty. Plátky toustového chleba potřete česnekem, zasypte sýrem a zapečte pod grilem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rajčatová polévka s cizrnou

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Cizrna , Rozmarýn , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 8/2011
Průměrné hodnocení 4 (34)

Co budete potřebovat

1 pórek, nasekaný najemno
2 mrkve ABio, nastrouhané na hrubé straně struhadla
1 brambora, nastrouhaná na hrubé straně struhadla
1 stroužek česneku AQ, najemno nasekaný
1 lžíce rozmarýnu AQ, jemně nasekaného
400 ml zeleninového vývaru ABio (bujonová kostka)
2x 400g plechovka rajčat
1x 400g plechovka cizrny, okapaná
3 lžíce petrželky
sůl, pepř, lžička cukru
K podávání:
8 plátků toustového chleba
1 stroužek česneku
50 g eidamu, nastrouhaného

Jak na to?

Pórek, mrkve a brambory dejte do velkého hrnce, přidejte česnek i rozmarýn a vše zalijte vývarem. Přidejte lžičku cukru a sůl, přiveďte k varu a pak nechte patnáct až dvacet minut probublávat, aby zelenina změkla. Rajčata vyklopte do mísy, tyčovým mixérem je rozmixujte dohladka a pak je přidejte k polévce. Vsypte cizrnu, promíchejte, prohřejte a zasypte petrželkou. Podle chuti dosolte a opepřete. Polévku je nejlepší podávat s česnekovo-sýrovými tousty. Plátky toustového chleba potřete česnekem, zasypte sýrem a zapečte pod grilem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty