Houbová polévka s česnekovým chlebem

Snadné
16-30 minut
5/5
Česká
Polévka
Ingredience
Složení 1 porcí
- Olej olivový 1 plž
- Česnek 5 strouž.
- Tymián sušený 1 plž
- Pórek 1 ks
- Žampiony hnědé 400 g
- Houby sušené 10 g
- Vývar zeleninový 750 ml
- Sojová omáčka 2 plž
- Smetana ke šlehání 200 ml
- Pepř
- Bageta 1 ks
- Petrželka čerstvá
- Sůl
- Máslo 200 g
- Olej olivový 1 plž
- Česnek 5 strouž.
- Tymián sušený 1 plž
- Pórek 1 ks
- Žampiony hnědé 400 g
- Houby sušené 10 g
- Vývar zeleninový 750 ml
- Sojová omáčka 2 plž
- Smetana ke šlehání 200 ml
- Pepř
- Bageta 1 ks
- Petrželka čerstvá
- Sůl
- Máslo 200 g
Příprava
- 1Olej a polovinu másla rozpalte v hrnci na nízkém plameni. Přidejte česnek, pórek a tymián a za stálého míchání opékejte 3–5 minut nebo do změknutí. Poté přidejte nasekané houby, namočené sušené houby (včetně vody), vývar a sójovou omáčku a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte 5–8 minut probublávat.
- 2Sejměte z ohně, nechte chvilku zchladnout a tyčovým mixérem rozmixujte do pyré. Vraťte na oheň, přidejte smetanu, prohřejte a dochuťte solí a pepřem.
- 3Bagetu pokrájejte na plátky, máslo utřete s česnekem a podle chuti osolte a opepřete. Pak máslem namažte plátky pečiva a přikryté alobalem je dejte na 10 minut péct do trouby předehřáté na 160 °C. Pak odklopte a 2 minuty dopékejte.
- 4Mezitím na zbylém másle opečte malé žampiony, osolte je a opepřete.
- 5Polévku podávejte ozdobenou žampiony, zastříknutou olejem, spolu s plátky baget.
- 1Olej a polovinu másla rozpalte v hrnci na nízkém plameni. Přidejte česnek, pórek a tymián a za stálého míchání opékejte 3–5 minut nebo do změknutí. Poté přidejte nasekané houby, namočené sušené houby (včetně vody), vývar a sójovou omáčku a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte 5–8 minut probublávat.
- 2Sejměte z ohně, nechte chvilku zchladnout a tyčovým mixérem rozmixujte do pyré. Vraťte na oheň, přidejte smetanu, prohřejte a dochuťte solí a pepřem.
- 3Bagetu pokrájejte na plátky, máslo utřete s česnekem a podle chuti osolte a opepřete. Pak máslem namažte plátky pečiva a přikryté alobalem je dejte na 10 minut péct do trouby předehřáté na 160 °C. Pak odklopte a 2 minuty dopékejte.
- 4Mezitím na zbylém másle opečte malé žampiony, osolte je a opepřete.
- 5Polévku podávejte ozdobenou žampiony, zastříknutou olejem, spolu s plátky baget.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.