×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Quesadilla s mexickou rýží

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Quesadilla s mexickou rýží

Co budete potřebovat

1 cibule
olej
250 g mletého masa
1 plechovka krájených rajčat
sůl
1 paprika
2 lžíce kukuřice
200 g rýže
2 jarní cibulky
1 lžička římského kmínu
1 lžíce limetkové šťávy
8 tortill Albert Quality
150 g tvrdého sýra

Jak na to?

Cibuli nakrájenou na kostičky nechte zpěnit na oleji. Přidejte mleté maso a krátce opečte. Podlijte krájenými raj-
čaty, osolte a nechte dvacet minut vařit doměkka. Nezakrývejte pokličkou, aby se vyvařila přebytečná tekutina. Zhruba pět minut před koncem vaření přidejte nakrájenou papriku a kukuřici.
Zatímco se maso dusí, dejte vařit rýži podle návodu. Jarní cibulku krátce opečte na oleji a přidejte římský kmín. Odstavte, vmíchejte uvařenou rýži a limetkovou šťávu.
Na plech položte tortillu a nandejte na ni masovou směs. Posypte strouhaným sýrem a přiklopte druhou tortillou. Několik minut zapečte pod rozpáleným grilem. Nakonec nakrájejte na dílky a podávejte s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Quesadilla s mexickou rýží

Hlavní chod Velmi snadné Maso Něco lehkého Rajče Magazín 7-8/2018 (Letní speciál) Počet porcí: 4
(0)
Tenká chlebová placka, tortilla, plněná masovou směsí se v Mexiku jmenuje quesadilla. Je vynikající jako pohoštění na party, a když k ní přidáte šťavnatou rýži v mexickém stylu, skvěle obstojí jako vydatná letní večeře.

Co budete potřebovat

1 cibule
olej
250 g mletého masa
1 plechovka krájených rajčat
sůl
1 paprika
2 lžíce kukuřice
200 g rýže
2 jarní cibulky
1 lžička římského kmínu
1 lžíce limetkové šťávy
8 tortill Albert Quality
150 g tvrdého sýra

Jak na to?

Cibuli nakrájenou na kostičky nechte zpěnit na oleji. Přidejte mleté maso a krátce opečte. Podlijte krájenými raj-
čaty, osolte a nechte dvacet minut vařit doměkka. Nezakrývejte pokličkou, aby se vyvařila přebytečná tekutina. Zhruba pět minut před koncem vaření přidejte nakrájenou papriku a kukuřici.
Zatímco se maso dusí, dejte vařit rýži podle návodu. Jarní cibulku krátce opečte na oleji a přidejte římský kmín. Odstavte, vmíchejte uvařenou rýži a limetkovou šťávu.
Na plech položte tortillu a nandejte na ni masovou směs. Posypte strouhaným sýrem a přiklopte druhou tortillou. Několik minut zapečte pod rozpáleným grilem. Nakonec nakrájejte na dílky a podávejte s rýží.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty