×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Quesadilla s mexickou rýží

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Quesadilla s mexickou rýží

Co budete potřebovat

1 cibule
olej
250 g mletého masa
1 plechovka krájených rajčat
sůl
1 paprika
2 lžíce kukuřice
200 g rýže
2 jarní cibulky
1 lžička římského kmínu
1 lžíce limetkové šťávy
8 tortill Albert Quality
150 g tvrdého sýra

Jak na to?

Cibuli nakrájenou na kostičky nechte zpěnit na oleji. Přidejte mleté maso a krátce opečte. Podlijte krájenými raj-
čaty, osolte a nechte dvacet minut vařit doměkka. Nezakrývejte pokličkou, aby se vyvařila přebytečná tekutina. Zhruba pět minut před koncem vaření přidejte nakrájenou papriku a kukuřici.
Zatímco se maso dusí, dejte vařit rýži podle návodu. Jarní cibulku krátce opečte na oleji a přidejte římský kmín. Odstavte, vmíchejte uvařenou rýži a limetkovou šťávu.
Na plech položte tortillu a nandejte na ni masovou směs. Posypte strouhaným sýrem a přiklopte druhou tortillou. Několik minut zapečte pod rozpáleným grilem. Nakonec nakrájejte na dílky a podávejte s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Quesadilla s mexickou rýží

Hlavní chod Velmi snadné Maso Něco lehkého Magazín 7-8/2018 (Letní speciál)
(0)
Tenká chlebová placka, tortilla, plněná masovou směsí se v Mexiku jmenuje quesadilla. Je vynikající jako pohoštění na party, a když k ní přidáte šťavnatou rýži v mexickém stylu, skvěle obstojí jako vydatná letní večeře.

Co budete potřebovat

1 cibule
olej
250 g mletého masa
1 plechovka krájených rajčat
sůl
1 paprika
2 lžíce kukuřice
200 g rýže
2 jarní cibulky
1 lžička římského kmínu
1 lžíce limetkové šťávy
8 tortill Albert Quality
150 g tvrdého sýra

Jak na to?

Cibuli nakrájenou na kostičky nechte zpěnit na oleji. Přidejte mleté maso a krátce opečte. Podlijte krájenými raj-
čaty, osolte a nechte dvacet minut vařit doměkka. Nezakrývejte pokličkou, aby se vyvařila přebytečná tekutina. Zhruba pět minut před koncem vaření přidejte nakrájenou papriku a kukuřici.
Zatímco se maso dusí, dejte vařit rýži podle návodu. Jarní cibulku krátce opečte na oleji a přidejte římský kmín. Odstavte, vmíchejte uvařenou rýži a limetkovou šťávu.
Na plech položte tortillu a nandejte na ni masovou směs. Posypte strouhaným sýrem a přiklopte druhou tortillou. Několik minut zapečte pod rozpáleným grilem. Nakonec nakrájejte na dílky a podávejte s rýží.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty