×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Quesadilla s mexickou rýží

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Quesadilla s mexickou rýží

Co budete potřebovat

1 cibule
olej
250 g mletého masa
1 plechovka krájených rajčat
sůl
1 paprika
2 lžíce kukuřice
200 g rýže
2 jarní cibulky
1 lžička římského kmínu
1 lžíce limetkové šťávy
8 tortill Albert Quality
150 g tvrdého sýra

Jak na to?

Cibuli nakrájenou na kostičky nechte zpěnit na oleji. Přidejte mleté maso a krátce opečte. Podlijte krájenými raj-
čaty, osolte a nechte dvacet minut vařit doměkka. Nezakrývejte pokličkou, aby se vyvařila přebytečná tekutina. Zhruba pět minut před koncem vaření přidejte nakrájenou papriku a kukuřici.
Zatímco se maso dusí, dejte vařit rýži podle návodu. Jarní cibulku krátce opečte na oleji a přidejte římský kmín. Odstavte, vmíchejte uvařenou rýži a limetkovou šťávu.
Na plech položte tortillu a nandejte na ni masovou směs. Posypte strouhaným sýrem a přiklopte druhou tortillou. Několik minut zapečte pod rozpáleným grilem. Nakonec nakrájejte na dílky a podávejte s rýží.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Quesadilla s mexickou rýží

Hlavní chod Velmi snadné Maso Něco lehkého Magazín 7-8/2018 (Letní speciál) Počet porcí: 4
(0)
Tenká chlebová placka, tortilla, plněná masovou směsí se v Mexiku jmenuje quesadilla. Je vynikající jako pohoštění na party, a když k ní přidáte šťavnatou rýži v mexickém stylu, skvěle obstojí jako vydatná letní večeře.

Co budete potřebovat

1 cibule
olej
250 g mletého masa
1 plechovka krájených rajčat
sůl
1 paprika
2 lžíce kukuřice
200 g rýže
2 jarní cibulky
1 lžička římského kmínu
1 lžíce limetkové šťávy
8 tortill Albert Quality
150 g tvrdého sýra

Jak na to?

Cibuli nakrájenou na kostičky nechte zpěnit na oleji. Přidejte mleté maso a krátce opečte. Podlijte krájenými raj-
čaty, osolte a nechte dvacet minut vařit doměkka. Nezakrývejte pokličkou, aby se vyvařila přebytečná tekutina. Zhruba pět minut před koncem vaření přidejte nakrájenou papriku a kukuřici.
Zatímco se maso dusí, dejte vařit rýži podle návodu. Jarní cibulku krátce opečte na oleji a přidejte římský kmín. Odstavte, vmíchejte uvařenou rýži a limetkovou šťávu.
Na plech položte tortillu a nandejte na ni masovou směs. Posypte strouhaným sýrem a přiklopte druhou tortillou. Několik minut zapečte pod rozpáleným grilem. Nakonec nakrájejte na dílky a podávejte s rýží.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty