
Quesadilla ze zbytků sýrů i zeleniny

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Mexická
Neplýtvání
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Olej olivový 4 plž
- Cibule 2 ks
- Česnek 1 strouž.
- Paprika červená 1 ks
- Fazole černé v nálevu 250 g
- Sůl
- Pepř
- Paprika mletá sladká
- Kmín mletý
- Zbylá zelenina 200 g
- Tortilla pšeničná 4 ks
- Sýr strouhaný 200 g
- Rajče 4 ks
- Koriandr čerstvý
- Limetka 2 ks
- Zakysaná smetana 200 g
- Avokádo 1 ks
- Olej olivový 4 plž
- Cibule 2 ks
- Česnek 1 strouž.
- Paprika červená 1 ks
- Fazole černé v nálevu 250 g
- Sůl
- Pepř
- Paprika mletá sladká
- Kmín mletý
- Zbylá zelenina 200 g
- Tortilla pšeničná 4 ks
- Sýr strouhaný 200 g
- Rajče 4 ks
- Koriandr čerstvý
- Limetka 2 ks
Příprava
- 1Na pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje a orestujte jednu oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a stroužek česneku. Přidejte papriku nakrájenou na malé kostičky a restujte 3–4 minuty. Přidejte scezené fazole, osolte, opepřete a ochuťte mletou paprikou a kmínem. Směs lehce rozmačkejte vidličkou, aby byla kompaktnější. Zbylou zeleninu nakrájenou na plátky opečte rychle na pánvi na trošce olivového oleje a přidejte do směsi. Pokud máte zbytky pečeného masa, můžete ho přidat také.
- 2Na polovinu každé tortilly rozložte vrstvu nastrouhaných zbylých sýrů, přidejte fazolovou směs a další zbytky (například maso nebo zeleninu). Přikryjte další vrstvou sýra a přeložte tortillu napůl. Tortilly opečte na suché pánvi na středním plameni z obou stran, dokud není povrch křupavý a sýr uvnitř rozpuštěný (2–3 minuty z každé strany).
- 3Čtyři omytá rajčata nakrájejte na menší kousky a promíchejte v misce s nadrobno pokrájenou cibulí a čerstvým koriandrem. Zakápněte lžící olivového oleje, šťávou z půlky limety, osolte a opepřete.
- 4Nakrájejte quesadilly na trojúhelníky a podávejte s rajčatovou salsou, zakysanou smetanou nebo guacamole a limetovými klínky. Ozdobte čerstvým koriandrem nebo petrželkou.
- 1Na pánvi rozehřejte 3 lžíce olivového oleje a orestujte jednu oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a stroužek česneku. Přidejte papriku nakrájenou na malé kostičky a restujte 3–4 minuty. Přidejte scezené fazole, osolte, opepřete a ochuťte mletou paprikou a kmínem. Směs lehce rozmačkejte vidličkou, aby byla kompaktnější. Zbylou zeleninu nakrájenou na plátky opečte rychle na pánvi na trošce olivového oleje a přidejte do směsi. Pokud máte zbytky pečeného masa, můžete ho přidat také.
- 2Na polovinu každé tortilly rozložte vrstvu nastrouhaných zbylých sýrů, přidejte fazolovou směs a další zbytky (například maso nebo zeleninu). Přikryjte další vrstvou sýra a přeložte tortillu napůl. Tortilly opečte na suché pánvi na středním plameni z obou stran, dokud není povrch křupavý a sýr uvnitř rozpuštěný (2–3 minuty z každé strany).
- 3Čtyři omytá rajčata nakrájejte na menší kousky a promíchejte v misce s nadrobno pokrájenou cibulí a čerstvým koriandrem. Zakápněte lžící olivového oleje, šťávou z půlky limety, osolte a opepřete.
- 4Nakrájejte quesadilly na trojúhelníky a podávejte s rajčatovou salsou, zakysanou smetanou nebo guacamole a limetovými klínky. Ozdobte čerstvým koriandrem nebo petrželkou.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
TIPY Do receptu zužitkujte různé druhy zbylé zeleniny, například cuketu, lilek nebo kukuřici. Kromě kuřete můžete využít zbytky vepřového masa, slaniny nebo tofu. Použijte zbytky rajčatové omáčky, pesta či hummusu jako základ na potření tortilly.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.