×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dvoubarevné pusinky se šlehačkou a ovocem

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Dvoubarevné pusinky se šlehačkou a ovocem

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další naše recepty na pusinky. Získáte tak spoustu variací pro různé příležitosti.

Co budete potřebovat

4 bílky
70 g krupicového cukru
240 g moučkového cukru
růžové potravinářské barvivo
200 ml smetany ke šlehání
třešně
Na třešňový sirup:
220 g krupicového cukru
150 g třešní

Jak na to?

1) Z bílků ušlehejte tuhý sníh – nejprve bílky šlehejte samotné, když se vytvoří hustá pěna, přidejte krupicový cukr a došlehejte dotuha. Nakonec vmíchejte moučkový cukr a nad párou šlehejte, dokud není směs lesklá.

2) Směs rozdělte na poloviny, jednu obarvěte potravinářskou barvou narůžovo. Pak každou dejte do samostatného cukrářského pytlíku, oba vložte dohromady do třetího pytlíku a na plech vyložený pečicím papírem kreslete dvoubarevné pusinky.

3) Pečte na 100 °C asi 1 hodinu. Upečené pusinky poznáte tak, že se snadno odlepí od pečicího papíru.

4) Pusinky zdobte šlehačkou, přelijte sirupem a ozdobte třešněmi. Sirup získáte patnáctiminutovým povařením obou na něj potřebných ingrediencí s 250 ml vody.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dvoubarevné pusinky se šlehačkou a ovocem

Dezert Velmi snadné Česká Sladká jídla Vánoce Pečení Magazín 5/2014
Průměrné hodnocení 4 (2)

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další naše recepty na pusinky. Získáte tak spoustu variací pro různé příležitosti.

Co budete potřebovat

4 bílky
70 g krupicového cukru
240 g moučkového cukru
růžové potravinářské barvivo
200 ml smetany ke šlehání
třešně
Na třešňový sirup:
220 g krupicového cukru
150 g třešní

Jak na to?

1) Z bílků ušlehejte tuhý sníh – nejprve bílky šlehejte samotné, když se vytvoří hustá pěna, přidejte krupicový cukr a došlehejte dotuha. Nakonec vmíchejte moučkový cukr a nad párou šlehejte, dokud není směs lesklá.

2) Směs rozdělte na poloviny, jednu obarvěte potravinářskou barvou narůžovo. Pak každou dejte do samostatného cukrářského pytlíku, oba vložte dohromady do třetího pytlíku a na plech vyložený pečicím papírem kreslete dvoubarevné pusinky.

3) Pečte na 100 °C asi 1 hodinu. Upečené pusinky poznáte tak, že se snadno odlepí od pečicího papíru.

4) Pusinky zdobte šlehačkou, přelijte sirupem a ozdobte třešněmi. Sirup získáte patnáctiminutovým povařením obou na něj potřebných ingrediencí s 250 ml vody.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty