×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dvoubarevné pusinky se šlehačkou a ovocem

Inspirujte se podobnými recepty

Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i...
Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i svařené víno
Polévka s kapřími knedlíčky
Polévka s kapřími...
Polévka s kapřími knedlíčky
Polévka s kapřími knedlíčky
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a...
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a bylinkách

Dvoubarevné pusinky se šlehačkou a ovocem

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další naše recepty na pusinky. Získáte tak spoustu variací pro různé příležitosti.

Co budete potřebovat

4 bílky
70 g krupicového cukru
240 g moučkového cukru
růžové potravinářské barvivo
200 ml smetany ke šlehání
třešně
Na třešňový sirup:
220 g krupicového cukru
150 g třešní

Jak na to?

1) Z bílků ušlehejte tuhý sníh – nejprve bílky šlehejte samotné, když se vytvoří hustá pěna, přidejte krupicový cukr a došlehejte dotuha. Nakonec vmíchejte moučkový cukr a nad párou šlehejte, dokud není směs lesklá.

2) Směs rozdělte na poloviny, jednu obarvěte potravinářskou barvou narůžovo. Pak každou dejte do samostatného cukrářského pytlíku, oba vložte dohromady do třetího pytlíku a na plech vyložený pečicím papírem kreslete dvoubarevné pusinky.

3) Pečte na 100 °C asi 1 hodinu. Upečené pusinky poznáte tak, že se snadno odlepí od pečicího papíru.

4) Pusinky zdobte šlehačkou, přelijte sirupem a ozdobte třešněmi. Sirup získáte patnáctiminutovým povařením obou na něj potřebných ingrediencí s 250 ml vody.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dvoubarevné pusinky se šlehačkou a ovocem

Dezert Velmi snadné Česká Sladká jídla Vánoce Pečení Magazín 5/2014
Průměrné hodnocení 4 (2)

Tip do kuchyně

 

Vyzkoušejte i další naše recepty na pusinky. Získáte tak spoustu variací pro různé příležitosti.

Co budete potřebovat

4 bílky
70 g krupicového cukru
240 g moučkového cukru
růžové potravinářské barvivo
200 ml smetany ke šlehání
třešně
Na třešňový sirup:
220 g krupicového cukru
150 g třešní

Jak na to?

1) Z bílků ušlehejte tuhý sníh – nejprve bílky šlehejte samotné, když se vytvoří hustá pěna, přidejte krupicový cukr a došlehejte dotuha. Nakonec vmíchejte moučkový cukr a nad párou šlehejte, dokud není směs lesklá.

2) Směs rozdělte na poloviny, jednu obarvěte potravinářskou barvou narůžovo. Pak každou dejte do samostatného cukrářského pytlíku, oba vložte dohromady do třetího pytlíku a na plech vyložený pečicím papírem kreslete dvoubarevné pusinky.

3) Pečte na 100 °C asi 1 hodinu. Upečené pusinky poznáte tak, že se snadno odlepí od pečicího papíru.

4) Pusinky zdobte šlehačkou, přelijte sirupem a ozdobte třešněmi. Sirup získáte patnáctiminutovým povařením obou na něj potřebných ingrediencí s 250 ml vody.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i...
Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i svařené víno
Polévka s kapřími knedlíčky
Polévka s kapřími...
Polévka s kapřími knedlíčky
Polévka s kapřími knedlíčky
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Vánočkové muffiny
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a...
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a bylinkách

Inspirujte se podobnými recepty