Dvoubarevné pusinky se šlehačkou a ovocem
Ingredience
4 | bílky |
70 g | krupicového cukru |
240 g | moučkového cukru |
růžové potravinářské barvivo | |
200 ml | smetany ke šlehání |
třešně | |
Na třešňový sirup: | |
---|---|
220 g | krupicového cukru |
150 g | třešní |
Postup přípravy
1) Z bílků ušlehejte tuhý sníh – nejprve bílky šlehejte samotné, když se vytvoří hustá pěna, přidejte krupicový cukr a došlehejte dotuha. Nakonec vmíchejte moučkový cukr a nad párou šlehejte, dokud není směs lesklá.
2) Směs rozdělte na poloviny, jednu obarvěte potravinářskou barvou narůžovo. Pak každou dejte do samostatného cukrářského pytlíku, oba vložte dohromady do třetího pytlíku a na plech vyložený pečicím papírem kreslete dvoubarevné pusinky.
3) Pečte na 100 °C asi 1 hodinu. Upečené pusinky poznáte tak, že se snadno odlepí od pečicího papíru.
4) Pusinky zdobte šlehačkou, přelijte sirupem a ozdobte třešněmi. Sirup získáte patnáctiminutovým povařením obou na něj potřebných ingrediencí s 250 ml vody.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY