×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pusinky s čokoládou

Inspirujte se podobnými recepty

Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Kokosové sušenky s polevou
Kokosové sušenky s...
Kokosové sušenky s polevou
Kokosové sušenky s polevou
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny

Pusinky s čokoládou

Co budete potřebovat

4 bílky
70 g krupicového cukru
240 g moučkového cukru
Na náplň:
2–3 lžíce smetany ke šlehání
růžové potravinářské barvivo
100 g bílé čokolády

Jak na to?

Z bílků ušlehejte tuhý sníh – nejprve bílky šlehejte samotné, když se vytvoří hustá pěna, přidejte krupicový cukr a došlehejte dotuha. Pak vmíchejte moučkový cukr a nad párou z hrnce s horkou vodou šlehejte, dokud není směs lesklá. Přendejte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem dělejte malé pusinky. Pečte při 100 °C asi hodinu. Upečené pusinky se snadno odlepí od pečicího papíru. Smetanu zahřejte a vmíchejte k ní potravinářské barvivo. Čokoládu nalámejte do rendlíku a nad hrncem s vroucí vodou ji nechte rozpustit, vmíchejte obarvenou smetanu, aby se zabarvila i čokoláda. Tou slepujte pusinky po dvou k sobě.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pusinky s čokoládou

Dezert Velmi snadné Česká Cukroví Vánoce Magazín 12/2011
Průměrné hodnocení 4 (8)

Tipy na jedlé vánoční dárky

Co budete potřebovat

4 bílky
70 g krupicového cukru
240 g moučkového cukru
Na náplň:
2–3 lžíce smetany ke šlehání
růžové potravinářské barvivo
100 g bílé čokolády

Jak na to?

Z bílků ušlehejte tuhý sníh – nejprve bílky šlehejte samotné, když se vytvoří hustá pěna, přidejte krupicový cukr a došlehejte dotuha. Pak vmíchejte moučkový cukr a nad párou z hrnce s horkou vodou šlehejte, dokud není směs lesklá. Přendejte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem dělejte malé pusinky. Pečte při 100 °C asi hodinu. Upečené pusinky se snadno odlepí od pečicího papíru. Smetanu zahřejte a vmíchejte k ní potravinářské barvivo. Čokoládu nalámejte do rendlíku a nad hrncem s vroucí vodou ji nechte rozpustit, vmíchejte obarvenou smetanu, aby se zabarvila i čokoláda. Tou slepujte pusinky po dvou k sobě.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Kokosové sušenky s polevou
Kokosové sušenky s...
Kokosové sušenky s polevou
Kokosové sušenky s polevou
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny

Inspirujte se podobnými recepty