×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pusinky s čokoládou

Inspirujte se podobnými recepty

Celerová polévka s ostrými...
Celerová polévka s...
Celerová polévka s ostrými...
Celerová polévka s ostrými...
Stylová paštika s brusinkami
Stylová paštika s...
Stylová paštika s brusinkami
Stylová paštika s brusinkami
Kakaová buchta ve tvaru hvězdy...
Kakaová buchta ve...
Kakaová buchta ve tvaru hvězdy...
Kakaová buchta ve tvaru hvězdy...
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí

Pusinky s čokoládou

Co budete potřebovat

4 bílky
70 g krupicového cukru
240 g moučkového cukru
Na náplň:
2–3 lžíce smetany ke šlehání
růžové potravinářské barvivo
100 g bílé čokolády

Jak na to?

Z bílků ušlehejte tuhý sníh – nejprve bílky šlehejte samotné, když se vytvoří hustá pěna, přidejte krupicový cukr a došlehejte dotuha. Pak vmíchejte moučkový cukr a nad párou z hrnce s horkou vodou šlehejte, dokud není směs lesklá. Přendejte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem dělejte malé pusinky. Pečte při 100 °C asi hodinu. Upečené pusinky se snadno odlepí od pečicího papíru. Smetanu zahřejte a vmíchejte k ní potravinářské barvivo. Čokoládu nalámejte do rendlíku a nad hrncem s vroucí vodou ji nechte rozpustit, vmíchejte obarvenou smetanu, aby se zabarvila i čokoláda. Tou slepujte pusinky po dvou k sobě.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pusinky s čokoládou

Dezert Velmi snadné Česká Cukroví Vánoce Magazín 12/2011
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

4 bílky
70 g krupicového cukru
240 g moučkového cukru
Na náplň:
2–3 lžíce smetany ke šlehání
růžové potravinářské barvivo
100 g bílé čokolády

Jak na to?

Z bílků ušlehejte tuhý sníh – nejprve bílky šlehejte samotné, když se vytvoří hustá pěna, přidejte krupicový cukr a došlehejte dotuha. Pak vmíchejte moučkový cukr a nad párou z hrnce s horkou vodou šlehejte, dokud není směs lesklá. Přendejte do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem dělejte malé pusinky. Pečte při 100 °C asi hodinu. Upečené pusinky se snadno odlepí od pečicího papíru. Smetanu zahřejte a vmíchejte k ní potravinářské barvivo. Čokoládu nalámejte do rendlíku a nad hrncem s vroucí vodou ji nechte rozpustit, vmíchejte obarvenou smetanu, aby se zabarvila i čokoláda. Tou slepujte pusinky po dvou k sobě.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Celerová polévka s ostrými...
Celerová polévka s...
Celerová polévka s ostrými...
Celerová polévka s ostrými...
Stylová paštika s brusinkami
Stylová paštika s...
Stylová paštika s brusinkami
Stylová paštika s brusinkami
Kakaová buchta ve tvaru hvězdy...
Kakaová buchta ve...
Kakaová buchta ve tvaru hvězdy...
Kakaová buchta ve tvaru hvězdy...
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí

Inspirujte se podobnými recepty