×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pudink bunet

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Pudink bunet

Co budete potřebovat

Karamel
300 g cukru
2 lžičky vanilkového cukru
120 ml vroucí vody
100 g čokoládových cookies
6 vajec
80 g cukru
700 ml mléka
2 lžíce Amaretta
30 g kakaa
hrst lískových ořechů

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Na přípravu karamelu použijte zcela rovnou pánev nebo kastrůlek. Po rozehřátí vsypte cukr a nechte rozpustit. Poté přilijte vodu a za stálého míchání vařte, dokud se cukr s vodou úplně nepropojí a nerozpustí. Dejte stranou a za občasného míchání nechte trochu vychladnout.
Rozdrťte sušenky. Ve větší míse rozšlehejte vejce, cukr, mléko a Amaretto. Přidejte kakao a též zašlehejte. Vsypte sušenky a vařečkou už jen promíchejte.
Formu na biskupský chlebíček vymažte po všech stranách karamelem, zhruba 2 cm pod okraj formy. Přelijte do ní vaječnou směs a opatrně vložte do hlubšího pekáčku s vodou tak, aby se pudink v troubě pekl ve vodní lázni. Voda by měla sahat do výše asi 3 cm kolem formy.
Pečte 40 minut do ztuhnutí. Po vychladnutí opatrně vyklopte rovnou na servírovací talíř, posypte ořechy a před podáváním můžete nechat vychladnout v lednici.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pudink bunet

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 6/2018 Počet porcí: 1 forma na biskupský chlebíček
Průměrné hodnocení 4 (2)
Ke každému italskému obědu patří tradiční domácí dezert. Vyzkoušejte výtečný pudink – bunet, který chutná jako od pravé italské babičky.

Co budete potřebovat

Karamel
300 g cukru
2 lžičky vanilkového cukru
120 ml vroucí vody
100 g čokoládových cookies
6 vajec
80 g cukru
700 ml mléka
2 lžíce Amaretta
30 g kakaa
hrst lískových ořechů

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C.
Na přípravu karamelu použijte zcela rovnou pánev nebo kastrůlek. Po rozehřátí vsypte cukr a nechte rozpustit. Poté přilijte vodu a za stálého míchání vařte, dokud se cukr s vodou úplně nepropojí a nerozpustí. Dejte stranou a za občasného míchání nechte trochu vychladnout.
Rozdrťte sušenky. Ve větší míse rozšlehejte vejce, cukr, mléko a Amaretto. Přidejte kakao a též zašlehejte. Vsypte sušenky a vařečkou už jen promíchejte.
Formu na biskupský chlebíček vymažte po všech stranách karamelem, zhruba 2 cm pod okraj formy. Přelijte do ní vaječnou směs a opatrně vložte do hlubšího pekáčku s vodou tak, aby se pudink v troubě pekl ve vodní lázni. Voda by měla sahat do výše asi 3 cm kolem formy.
Pečte 40 minut do ztuhnutí. Po vychladnutí opatrně vyklopte rovnou na servírovací talíř, posypte ořechy a před podáváním můžete nechat vychladnout v lednici.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty