Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Pstruh s bylinkovým máslem a špenátem

Pstruh s bylinkovým máslem a špenátem

Ingredience

4 očištění pstruzi
4 lžíce změklého másla
2 lžíce jemně sekané petržele
1 lžíce jemně sekané bazalky
1 lžička lístků tymiánu
špetka muškátového oříšku
¼ lžičky bílého pepře
½ lžičky soli
4 hrnky mladého špenátu

Postup přípravy

Smíchejte všechny ingredience na bylinkové máslo a dobře je utřete dohromady, pak natřete asi 1 cm vysokou vrstvu másla na pečicí papír a dejte ztuhnout do lednice.
Připravte si čtyři dvojité listy alobalu, dostatečně velké na zabalení pstruhů. Na každý list dejte 1/8 bylinkového másla, na máslo položte pstruha osoleného zvenku i zevnitř a do každé ryby vložte další 1/8 másla. Alobal uzavřete a shora opatrně propíchněte špejlí tak, abyste neporušili spodní vrstvu.
Dejte pstruhy na gril, po 10 až 12 minutách alobal rozevřete, na každého pstruha přidejte 1 hrnek špenátových listů a znovu alobal uzavřete. Nechte na grilu ještě tři až pět minut a pak servírujte.

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty