Pravé věnečky se žloutkovým krémem

Kdo by je neznal z vitríny cukráren. Podle našeho receptu se vám skutečně povedou.
Náročné Dezert Počet porcí: 16 porcí Magazín 3/2022
Náročné Dezert Počet porcí: 16 porcí Magazín 3/2022

Ingredience

6 vajec
30 g kukuřičného škrobu
65 g cukru krupice
310 ml plnotučného mléka
60 ml vody
250 g másla
85 g hladké mouky
½ lžičky soli
130 g cukru moučky
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička rumu

Postup přípravy

1. V misce metličkou smíchejte 3 žloutky, škrob a 50 g cukru na hladkou řidší pastu. Do hrnce vlijte 250 ml mléka a přiveďte k varu. Stáhněte mléko z plotny a opatrně zašlehávejte metličkou do žloutkové pasty. Vzniklou směs vraťte do hrnce a za stálého míchání svařte na hustotu pudinku. Krém přendejte do misky, na hladinu přitiskněte potravinářskou fólii a nechte zcela vychladnout.

2. Mezitím do jiného hrnce vlijte vodu a zbytek mléka, přidejte 50 g másla a pomalu přiveďte k varu. Do mísy prosejte mouku, přidejte zbylý cukr a sůl. Hrnec s mlékem stáhněte z plotny a rychle stěrkou vmíchejte moučnou směs. Hrnec vraťte na plotnu a na mírném stupni ohřevu, za stálého míchání, těsto postupně odpalujte. Až na dně hrnce vznikne tenká bílá vrstva, máte hotovo.

3. Těsto přendejte do robotu a za stálého míchání vmíchejte postupně vejce, až bude krásně elastické a lesklé. Pomocí stěrky těsto přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou a na plech opatřený pečicím papírem postupně stříkejte kolečka o průměru 4 cm. Nastříkané věnečky lehce poprašte 2 lžícemi moučkového cukru a dejte do předehřáté trouby na 190 °C na 2 minuty, pak stáhněte teplotu na 170 °C a pečte 40 minut.

4. Zbytek másla vyšlehejte ručním šlehačem a postupně zašlehejte dovnitř žloutkový základ. Krém přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou. Upečené věnečky nechte vychladnout na mřížce. Pak je podélně rozřízněte napůl. Věnečky naplňte žloutkovým krémem.

5. V misce metličkou smíchejte zbytek moučkového cukru, vanilkový extrakt a rum na hladkou polevu. Horní poloviny věnečků namočte svrchu do polevy a nechte na pečicím papíru stranou zaschnout. Po zaschnutí věnečky přiklopte a nechte si chutnat.

Pomohl vám recept?
12hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky