
Banánový dort s granolou

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Bio
Recepty na každý den
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 100 g
- Vejce BIO 2 ks
- Mouka špaldová BIO 90 g
- Ovesné vločky BIO 120 g
- Cukr třtinový BIO 180 g
- Sůl 1/4 člž
- Kypřící prášek 5 g
- Banán BIO 6 ks
- Citron BIO 1 ks
- Jedlá soda 1/2 člž
- Vanilkový extrakt 2 člž
- Želatina plátková 4 ks
- Mléko polotučné BIO 60 ml
- Smetana ke šlehání 30%-33% 250 ml
- Ricotta 200 g
- Müsli 60 g
- Máslo 100 g
- Vejce BIO 2 ks
- Mouka špaldová BIO 90 g
- Ovesné vločky BIO 120 g
- Cukr třtinový BIO 180 g
- Sůl 1/4 člž
- Kypřící prášek 5 g
- Banán BIO 6 ks
- Citron BIO 1 ks
- Jedlá soda 1/2 člž
- Vanilkový extrakt 2 člž
- Želatina plátková 4 ks
- Mléko polotučné BIO 60 ml
- Smetana ke šlehání 30%-33% 250 ml
- Ricotta 200 g
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Formu o průměru 23 cm vymažte máslem a vysypte moukou.
- 2Ve velké míse smíchejte mouku, vločky, 80 g třtinového cukru, sůl, prášek do pečiva a jedlou sodu.
- 3V druhé míse vyšlehejte máslo s 50 g třtinového cukru do pěny. Přidejte vejce pokojové teploty a zašlehejte. 3 banány rozmačkejte na kaši a přidejte k máslové směsi spolu s citronovou šťávou a lžičkou vanilkového aroma.
- 4Do mokré směsi vmíchejte suchou směs. Těsto přelijte do formy a pečte 45 minut. Nechte vychladnout.
- 5Želatinu namočte do studené vody. Mléko zahřejte, odstavte a zašlehejte vyždímanou želatinu. Po zchladnutí promíchejte s ricottou, aroma a 50 g cukru.
- 6Z vychlazené smetany ušlehejte šlehačku a vmíchejte do krému. Na korpus vyskládejte po obvodu dortu podélně rozkrojené banány. Zalijte krémem a celý dort dejte na 2 hodiny chladit. Ozdobte granolou.
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Formu o průměru 23 cm vymažte máslem a vysypte moukou.
- 2Ve velké míse smíchejte mouku, vločky, 80 g třtinového cukru, sůl, prášek do pečiva a jedlou sodu.
- 3V druhé míse vyšlehejte máslo s 50 g třtinového cukru do pěny. Přidejte vejce pokojové teploty a zašlehejte. 3 banány rozmačkejte na kaši a přidejte k máslové směsi spolu s citronovou šťávou a lžičkou vanilkového aroma.
- 4Do mokré směsi vmíchejte suchou směs. Těsto přelijte do formy a pečte 45 minut. Nechte vychladnout.
- 5Želatinu namočte do studené vody. Mléko zahřejte, odstavte a zašlehejte vyždímanou želatinu. Po zchladnutí promíchejte s ricottou, aroma a 50 g cukru.
- 6Z vychlazené smetany ušlehejte šlehačku a vmíchejte do krému. Na korpus vyskládejte po obvodu dortu podélně rozkrojené banány. Zalijte krémem a celý dort dejte na 2 hodiny chladit. Ozdobte granolou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.