1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
Máslo rozehřejte v rendlíku, přidejte jablka. Vmíchejte mouku, přidejte vodu, cukry a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte chvilku probublávat.
3
Koláčovou formu s průměrem dna 24 cm vymažte tukem a vyložte dvěma třetinami hotového těsta, navrch rozložte jablka, jemně upěchujte.
4
Zbylé těsto nakrájejte na proužky a křížem krážem je rozložte navrch koláče.
5
Koláč pomalu a rovnoměrně zalijte obsahem rendlíku.
6
Pečte 15 minut, pak snižte teplotu na 175 °C a pokračujte v pečení 35 minut.
1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
Máslo rozehřejte v rendlíku, přidejte jablka. Vmíchejte mouku, přidejte vodu, cukry a přiveďte k varu. Snižte plamen a nechte chvilku probublávat.
3
Koláčovou formu s průměrem dna 24 cm vymažte tukem a vyložte dvěma třetinami hotového těsta, navrch rozložte jablka, jemně upěchujte.
4
Zbylé těsto nakrájejte na proužky a křížem krážem je rozložte navrch koláče.
5
Koláč pomalu a rovnoměrně zalijte obsahem rendlíku.
6
Pečte 15 minut, pak snižte teplotu na 175 °C a pokračujte v pečení 35 minut.