
Pravá piña colada
Postup přípravy
1. Plechovky s kokosovým mlékem dejte do
lednice a otočte dnem vzhůru. Nechte je
přes noc vychladit. Z ananasu odkrojte
horní část. Od okraje nechte 1 cm a nožem vykrojte vnitřní dužinu, kterou očistěte od tvrdého středu,
a zbytek nakrájejte na malé kousky.
2. V sekáčku ananas rozmixujte na pyré,
pak ho v rendlíku spolu se 100 g třtinového cukru
přiveďte k varu a následně nechte vychladnout.
3. Z plechovky vyklepněte 200 g ztuhlého mléka a dejte
ho do smoothie makeru. Zalijte dalšími 400 ml tekuté
části kokosového mléka, případně doplňte další ztuhlou
částí. Přidejte špetku soli, vymačkanou šťávu z 1 limety,
200 ml bílého rumu a připravené ananasové pyré.
Směs rozmixujte do krémového koktejlu.
4. Piña coladu servírujte buď do vydlabaného ananasu,
nebo do vysokých sklenic. Do 1/3 nasypte kostky
ledu. Přelijte je drinkem a nakonec dozdobte
brčkem a paraplíčkem. Na zdraví!