Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKuřecí satay s pestrobarevnou rýží
Albert logoAlbert logo
  • Kuřecí satay s pestrobarevnou rýží
Kuřecí satay s pestrobarevnou rýží

Kuřecí satay s pestrobarevnou rýží

Vykouzlete do 30 minut u vás v kuchyni tu pravou Asii! Přinášíme tipy, jak zvládnout exotiku na talíři. Navíc zdravě díky produktům Nature’s Promise, které najdete jen v Albertu.
Velmi snadné
16-30 minut
0/5

Ingredience4 porce

4 porce
  • Sojová omáčka 40 ml
  • Kuřecí prsní řízky 600 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Jogurt bílý 140 g
  • Kmín mletý 1/2 člž
  • Koriandr mletý 1 člž
  • Zázvor mletý 1/2 člž
  • Pepř
  • Sůl
  • Kokosové mléko 200 ml
  • Rybí omáčka 20 ml
  • Chilli vločky 1 člž
  • Cukr třtinový 20 g
  • Limetka 1 ks
  • Olej slunečnicový 20 ml
  • Rýže BIO 150 g
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Koriandr čerstvý 1 hrs.
  • Arašídy 20 g
  • Chilli paprička 1 ks
  • Sezam černý 1 člž
  • Arašídové máslo 90 g
  • Sojová omáčka 40 ml
  • Kuřecí prsní řízky 600 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Jogurt bílý 140 g
  • Kmín mletý 1/2 člž
  • Koriandr mletý 1 člž
  • Zázvor mletý 1/2 člž
  • Pepř
  • Sůl
  • Kokosové mléko 200 ml
  • Rybí omáčka 20 ml
  • Chilli vločky 1 člž
  • Cukr třtinový 20 g
  • Limetka 1 ks
  • Olej slunečnicový 20 ml

Příprava

1
Kuřecí prsa nakrájejte na dlouhé nudličky a vložte do mísy. K masu přilijte 20 ml sójové omáčky, přidejte prolisované stroužky česneku, bílý jogurt, kmín, 1⁄2 lžičky mletého koriandru, špetku zázvoru, sůl, pepř a vše pomíchejte rukama, aby se marináda dobře vmasírovala do masa.
2
Připravte si omáčku. Do rendlíku dejte arašídové máslo, kokosové mléko, zbylou sójovou omáčku, chilli vločky, rybí omáčku, cukr a zbytek mletého koriandru. Za stálého míchání zahřejte těsně pod bod varu, až omáčka zhoustne. Odstavte z plotny a vmíchejte šťávu z limety.
3
Pestrobarevnou rýži propláchněte a uvařte dle návodu na obalu.
4
Maso napíchněte na jehly nebo špejle a orestujte na rozehřátém slunečnicovém oleji. Z každé strany opečte asi 4 minuty.
5
Očištěnou šalotku, koriandr a arašídy nakrájejte najemno a dejte stranou.
6
Maso podávejte s rýží, přelijte omáčkou a posypte šalotkou, koriandrem, nakrájenou chilli papričkou, arašídy a sezamem.
1
Kuřecí prsa nakrájejte na dlouhé nudličky a vložte do mísy. K masu přilijte 20 ml sójové omáčky, přidejte prolisované stroužky česneku, bílý jogurt, kmín, 1⁄2 lžičky mletého koriandru, špetku zázvoru, sůl, pepř a vše pomíchejte rukama, aby se marináda dobře vmasírovala do masa.
2
Připravte si omáčku. Do rendlíku dejte arašídové máslo, kokosové mléko, zbylou sójovou omáčku, chilli vločky, rybí omáčku, cukr a zbytek mletého koriandru. Za stálého míchání zahřejte těsně pod bod varu, až omáčka zhoustne. Odstavte z plotny a vmíchejte šťávu z limety.
3
Pestrobarevnou rýži propláchněte a uvařte dle návodu na obalu.
4
Maso napíchněte na jehly nebo špejle a orestujte na rozehřátém slunečnicovém oleji. Z každé strany opečte asi 4 minuty.
5
Očištěnou šalotku, koriandr a arašídy nakrájejte najemno a dejte stranou.
6
Maso podávejte s rýží, přelijte omáčkou a posypte šalotkou, koriandrem, nakrájenou chilli papričkou, arašídy a sezamem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.