
Kuřecí satay s pestrobarevnou rýží
Vykouzlete do 30 minut u vás v kuchyni tu pravou Asii! Přinášíme tipy, jak zvládnout exotiku na talíři. Navíc zdravě díky produktům Nature’s Promise, které najdete jen v Albertu.

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Ingredience
Složení 4 porce
- Sojová omáčka 40 ml
- Kuřecí prsní řízky 600 g
- Česnek 2 strouž.
- Jogurt bílý 140 g
- Kmín mletý 1/2 člž
- Koriandr mletý 1 člž
- Zázvor mletý 1/2 člž
- Pepř
- Sůl
- Kokosové mléko 200 ml
- Rybí omáčka 20 ml
- Chilli vločky 1 člž
- Cukr třtinový 20 g
- Limetka 1 ks
- Olej slunečnicový 20 ml
- Rýže BIO 150 g
- Cibule šalotka 1 ks
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
- Arašídy 20 g
- Chilli paprička 1 ks
- Sezam černý 1 člž
- Arašídové máslo 90 g
- Sojová omáčka 40 ml
- Kuřecí prsní řízky 600 g
- Česnek 2 strouž.
- Jogurt bílý 140 g
- Kmín mletý 1/2 člž
- Koriandr mletý 1 člž
- Zázvor mletý 1/2 člž
- Pepř
- Sůl
- Kokosové mléko 200 ml
- Rybí omáčka 20 ml
- Chilli vločky 1 člž
- Cukr třtinový 20 g
- Limetka 1 ks
- Olej slunečnicový 20 ml
Příprava
- 1Kuřecí prsa nakrájejte na dlouhé nudličky a vložte do mísy. K masu přilijte 20 ml sójové omáčky, přidejte prolisované stroužky česneku, bílý jogurt, kmín, 1⁄2 lžičky mletého koriandru, špetku zázvoru, sůl, pepř a vše pomíchejte rukama, aby se marináda dobře vmasírovala do masa.
- 2Připravte si omáčku. Do rendlíku dejte arašídové máslo, kokosové mléko, zbylou sójovou omáčku, chilli vločky, rybí omáčku, cukr a zbytek mletého koriandru. Za stálého míchání zahřejte těsně pod bod varu, až omáčka zhoustne. Odstavte z plotny a vmíchejte šťávu z limety.
- 3Pestrobarevnou rýži propláchněte a uvařte dle návodu na obalu.
- 4Maso napíchněte na jehly nebo špejle a orestujte na rozehřátém slunečnicovém oleji. Z každé strany opečte asi 4 minuty.
- 5Očištěnou šalotku, koriandr a arašídy nakrájejte najemno a dejte stranou.
- 6Maso podávejte s rýží, přelijte omáčkou a posypte šalotkou, koriandrem, nakrájenou chilli papričkou, arašídy a sezamem.
- 1Kuřecí prsa nakrájejte na dlouhé nudličky a vložte do mísy. K masu přilijte 20 ml sójové omáčky, přidejte prolisované stroužky česneku, bílý jogurt, kmín, 1⁄2 lžičky mletého koriandru, špetku zázvoru, sůl, pepř a vše pomíchejte rukama, aby se marináda dobře vmasírovala do masa.
- 2Připravte si omáčku. Do rendlíku dejte arašídové máslo, kokosové mléko, zbylou sójovou omáčku, chilli vločky, rybí omáčku, cukr a zbytek mletého koriandru. Za stálého míchání zahřejte těsně pod bod varu, až omáčka zhoustne. Odstavte z plotny a vmíchejte šťávu z limety.
- 3Pestrobarevnou rýži propláchněte a uvařte dle návodu na obalu.
- 4Maso napíchněte na jehly nebo špejle a orestujte na rozehřátém slunečnicovém oleji. Z každé strany opečte asi 4 minuty.
- 5Očištěnou šalotku, koriandr a arašídy nakrájejte najemno a dejte stranou.
- 6Maso podávejte s rýží, přelijte omáčkou a posypte šalotkou, koriandrem, nakrájenou chilli papričkou, arašídy a sezamem.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.