1
Filety tresky opatrně osušte papírovou utěrkou, potřete lžící oleje a osolte. Na rozpálené pánvi ji opékejte 3 minuty z každé strany, poté pánev zakryjte poklicí a nechte na mírném plameni dusit, dokud se ryba zcela neprovaří.
2
Oloupejte cibuli a 3 stroužky česneku. Cibuli nakrájejte na kostičky a česnek na plátky. Kousek zázvoru očistěte a nastrouhejte najemno. V rendlíku rozehřejte lžíci olivového oleje a na něm orestujte cibuli a česnek. Přidejte zázvor a 3 lžíce červené curry pasty, krátce orestujte a přilijte 400 ml kokosového mléka a 400 ml vody. Polévku přiveďte k varu a nechte 10 minut probublávat.
3
Do polévky přidejte lžičku rybí omáčky, lžičku třtinového cukru a šťávu z půlky limety. Dobře promíchejte.
4
Do misek rozdělte 400 g směsi pro thajskou kuchyni a přelijte ji připravenou polévkou. Na vrch každé porce položte opečený filet ryby a dozdobte omytou snítkou čerstvé bazalky. Exotická chuť, která vás přenese do Asie.
1
Filety tresky opatrně osušte papírovou utěrkou, potřete lžící oleje a osolte. Na rozpálené pánvi ji opékejte 3 minuty z každé strany, poté pánev zakryjte poklicí a nechte na mírném plameni dusit, dokud se ryba zcela neprovaří.
2
Oloupejte cibuli a 3 stroužky česneku. Cibuli nakrájejte na kostičky a česnek na plátky. Kousek zázvoru očistěte a nastrouhejte najemno. V rendlíku rozehřejte lžíci olivového oleje a na něm orestujte cibuli a česnek. Přidejte zázvor a 3 lžíce červené curry pasty, krátce orestujte a přilijte 400 ml kokosového mléka a 400 ml vody. Polévku přiveďte k varu a nechte 10 minut probublávat.
3
Do polévky přidejte lžičku rybí omáčky, lžičku třtinového cukru a šťávu z půlky limety. Dobře promíchejte.
4
Do misek rozdělte 400 g směsi pro thajskou kuchyni a přelijte ji připravenou polévkou. Na vrch každé porce položte opečený filet ryby a dozdobte omytou snítkou čerstvé bazalky. Exotická chuť, která vás přenese do Asie.