ReceptyPošírovaný losos s artyčoky, pečeným salátem, hummusem a sušenými rajčaty od Ondřeje Korába
Albert logo
  • Pošírovaný losos s artyčoky, pečeným salátem, hummusem a sušenými rajčaty od Ondřeje Korába

Pošírovaný losos s artyčoky, pečeným salátem, hummusem a sušenými rajčaty od Ondřeje Korába

Pošírovaný losos s artyčoky, pečeným salátem, hummusem a sušenými rajčaty od Ondřeje Korába
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Vánoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Voda 300 ml
  • Citron 1 ks
  • Tymián čerstvý 5 g
  • Sůl 10 g
  • Losos 560 g
  • Salát Little gem 2 ks
  • Olej 50 ml
  • Pepř 5 g
  • Tapas Hummus natural 160 g
  • Tapas Grilované artyčoky 160 g
  • Sušená rajčata BIO 120 g
  • Voda 300 ml
  • Citron 1 ks
  • Tymián čerstvý 5 g
  • Sůl 10 g
  • Losos 560 g
  • Salát Little gem 2 ks
  • Olej 50 ml
  • Pepř 5 g
  • Tapas Hummus natural 160 g
  • Tapas Grilované artyčoky 160 g
  • Sušená rajčata BIO 120 g

Příprava

  1. 1
    Do napařovacího hrnce nalijte 300 ml vody, přidejte šťávu z 1 citronu, 5 g čerstvého tymiánu a 10 g soli a přiveďte k varu. Mezitím očistěte 4 porce lososa, kterého zbavte kůže a kostí.
  2. 2
    Jakmile se voda začne vařit, vložte na napařovací část filety z lososa, přikryjte pokličkou a pošírujte přibližně 8 minut.
  3. 3
    Během pošírování omyjte 2 saláty a rozkrojte je na menší měsíčky. Na pánvi rozehřejte 50 ml oleje a salát na něm zlehka opečte ze všech stran dozlatova, ale tak, aby si uchoval svěžest a křupavost. Ochuťte solí a pepřem.
  4. 4
    Na talíře servírujte pošírovaného lososa s opečenými kousky salátu, přidejte lžíci hummusu, kousky artyčoků a bio rajčata s provensálskými bylinkami. Všechny tyto přílohy budete mít díky produktům tapas Albert Excellent bez práce.
  1. 1
    Do napařovacího hrnce nalijte 300 ml vody, přidejte šťávu z 1 citronu, 5 g čerstvého tymiánu a 10 g soli a přiveďte k varu. Mezitím očistěte 4 porce lososa, kterého zbavte kůže a kostí.
  2. 2
    Jakmile se voda začne vařit, vložte na napařovací část filety z lososa, přikryjte pokličkou a pošírujte přibližně 8 minut.
  3. 3
    Během pošírování omyjte 2 saláty a rozkrojte je na menší měsíčky. Na pánvi rozehřejte 50 ml oleje a salát na něm zlehka opečte ze všech stran dozlatova, ale tak, aby si uchoval svěžest a křupavost. Ochuťte solí a pepřem.
  4. 4
    Na talíře servírujte pošírovaného lososa s opečenými kousky salátu, přidejte lžíci hummusu, kousky artyčoků a bio rajčata s provensálskými bylinkami. Všechny tyto přílohy budete mít díky produktům tapas Albert Excellent bez práce.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 13 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.