Další recepty a články
Pomalu pečený bůček na jablkách a hruškách
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Kůži na mase nakrojte do mřížky. Bůček osolte, opepřete a posypte kmínem.
2. Přendejte do pekáče. K masu přidejte oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, neoloupaná jablka a hrušky na čtvrtky, badyán, bobkové listy, skořici a snítky rozmarýnu. Vložte do trouby předehřáté na 150 °C. Pečte 3 hodiny. Pustí-li maso během pečení málo šťávy, podlijte trochou vody.
3. Až bude bůček téměř hotový, vyjměte ho z trouby a teplotu zvyšte na 220 °C. V misce promíchejte med a hořčici a potřete maso. Vraťte do trouby a pečte dalších cca 15 minut dozlatova.
4. Bůček podávejte nakrájený na plátky s jablky, hruškami, cibulí a třeba bramborami Hasselback, jejichž recept najdete v tomto čísle na straně 35.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Pomalu pečený bůček na jablkách a hruškách
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Kůži na mase nakrojte do mřížky. Bůček osolte, opepřete a posypte kmínem.
2. Přendejte do pekáče. K masu přidejte oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, neoloupaná jablka a hrušky na čtvrtky, badyán, bobkové listy, skořici a snítky rozmarýnu. Vložte do trouby předehřáté na 150 °C. Pečte 3 hodiny. Pustí-li maso během pečení málo šťávy, podlijte trochou vody.
3. Až bude bůček téměř hotový, vyjměte ho z trouby a teplotu zvyšte na 220 °C. V misce promíchejte med a hořčici a potřete maso. Vraťte do trouby a pečte dalších cca 15 minut dozlatova.
4. Bůček podávejte nakrájený na plátky s jablky, hruškami, cibulí a třeba bramborami Hasselback, jejichž recept najdete v tomto čísle na straně 35.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio