Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Pomalu pečený bůček na jablkách a hruškách

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Pomalu pečený bůček na jablkách a hruškách

Co budete potřebovat

1 kg vepřového bůčku
sůl, pepř
1 lžíce kmínu
2 cibule
3 jablka
3 hrušky
3 hvězdičky badyánu
3 bobkové listy
4 kusy skořice
3 snítky čerstvého rozmarýnu
2 lžíce medu
1 lžíce dijonské hořčice

Jak na to?

1. Kůži na mase nakrojte do mřížky. Bůček osolte, opepřete a posypte kmínem.

2. Přendejte do pekáče. K masu přidejte oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, neoloupaná jablka a hrušky na čtvrtky, badyán, bobkové listy, skořici a snítky rozmarýnu. Vložte do trouby předehřáté na 150 °C. Pečte 3 hodiny. Pustí-li maso během pečení málo šťávy, podlijte trochou vody.

3. Až bude bůček téměř hotový, vyjměte ho z trouby a teplotu zvyšte na 220 °C. V misce promíchejte med a hořčici a potřete maso. Vraťte do trouby a pečte dalších cca 15 minut dozlatova.

4. Bůček podávejte nakrájený na plátky s jablky, hruškami, cibulí a třeba bramborami Hasselback, jejichž recept najdete v tomto čísle na straně 35.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pomalu pečený bůček na jablkách a hruškách

Hlavní chod Snadné Česká Maso Bezlepkové Bez laktózy Videorecept Magazín 10/2020 Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

1 kg vepřového bůčku
sůl, pepř
1 lžíce kmínu
2 cibule
3 jablka
3 hrušky
3 hvězdičky badyánu
3 bobkové listy
4 kusy skořice
3 snítky čerstvého rozmarýnu
2 lžíce medu
1 lžíce dijonské hořčice

Jak na to?

1. Kůži na mase nakrojte do mřížky. Bůček osolte, opepřete a posypte kmínem.

2. Přendejte do pekáče. K masu přidejte oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibuli, neoloupaná jablka a hrušky na čtvrtky, badyán, bobkové listy, skořici a snítky rozmarýnu. Vložte do trouby předehřáté na 150 °C. Pečte 3 hodiny. Pustí-li maso během pečení málo šťávy, podlijte trochou vody.

3. Až bude bůček téměř hotový, vyjměte ho z trouby a teplotu zvyšte na 220 °C. V misce promíchejte med a hořčici a potřete maso. Vraťte do trouby a pečte dalších cca 15 minut dozlatova.

4. Bůček podávejte nakrájený na plátky s jablky, hruškami, cibulí a třeba bramborami Hasselback, jejichž recept najdete v tomto čísle na straně 35.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty