Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZapečené vepřové po švýcarsku
Albert logoAlbert logo
  • Zapečené vepřové po švýcarsku
Zapečené vepřové po švýcarsku

Zapečené vepřové po švýcarsku

Tento recept nám je vyhlášeným pokladem paní kuchařky z dětského domova v Mostu a u dětí je jedním z nejoblíbenějších.
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Ostatní
Neplýtvání
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Vepřová kýta 500 g
  • Vejce 4 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Olej slunečnicový 20 ml
  • Cibule 1 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 350 ml
  • Gouda bloček 150 g
  • Brambory typu C 600 g
  • Jablko 1 ks
  • Muškátový oříšek
  • Med 1 plž
  • Polníček 80 g
  • Jablečný ocet 1 člž
  • Mrkev 1 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Rukola 80 g
  • Vepřová kýta 500 g
  • Vejce 4 ks
  • Pepř
  • Sůl
  • Olej slunečnicový 20 ml
  • Cibule 1 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 350 ml
  • Gouda bloček 150 g
  • Brambory typu C 600 g
  • Jablko 1 ks
  • Muškátový oříšek
  • Med 1 plž
  • Polníček 80 g
  • Jablečný ocet 1 člž
  • Mrkev 1 ks

Příprava

1
Nakrájejte na kostky 500 g vepřové kýty, osolte, opepřete a orestujte zprudka na rozehřátých 20 ml oleje v pánvi vhodné i pro pečení v troubě. Přisypte nadrobno nakrájenou cibuli a pokračujte v restování. Podlijte 200 ml vody, přiklopte pokličkou, vložte do trouby a pečte 30 minut v troubě na 180 °C. Mezitím v misce rozšlehejte 4 vejce s 250 ml smetany a promíchejte se 150 g nahrubo nastrouhané goudy. Vyjměte maso z trouby, zalijte sýrovou směsí a bez pokličky 20 minut zapékejte. Nakonec zapněte v troubě gril na 5 minut na 225 °C.
2
Oloupejte 600 g brambor, nakrájejte je na kousky a vařte v osolené vodě doměkka. Vodu slijte a brambory dohladka vyšlehejte se 100 ml ohřáté smetany. Osolte, opepřete a dochuťte špetkou muškátového oříšku.
3
Mrkev a jablko oloupejte a nakrájejte na plátky silné 0,5 cm. Vykrájejte z nich vykrajovátkem nebo ostrým nožem hvězdičky. Na zálivku prošlehejte lžíci medu, lžičku hořčice, 3 lžíce olivového oleje, lžičku jablečného octa, sůl a pepř podle chuti. Zálivku smíchejte v míse s 80 g polníčku, 80 g rukoly, mrkví a jablkem.
4
Švýcarské kostky podávejte s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Tohle jídlo milují jak malí, tak dospělí.
1
Nakrájejte na kostky 500 g vepřové kýty, osolte, opepřete a orestujte zprudka na rozehřátých 20 ml oleje v pánvi vhodné i pro pečení v troubě. Přisypte nadrobno nakrájenou cibuli a pokračujte v restování. Podlijte 200 ml vody, přiklopte pokličkou, vložte do trouby a pečte 30 minut v troubě na 180 °C. Mezitím v misce rozšlehejte 4 vejce s 250 ml smetany a promíchejte se 150 g nahrubo nastrouhané goudy. Vyjměte maso z trouby, zalijte sýrovou směsí a bez pokličky 20 minut zapékejte. Nakonec zapněte v troubě gril na 5 minut na 225 °C.
2
Oloupejte 600 g brambor, nakrájejte je na kousky a vařte v osolené vodě doměkka. Vodu slijte a brambory dohladka vyšlehejte se 100 ml ohřáté smetany. Osolte, opepřete a dochuťte špetkou muškátového oříšku.
3
Mrkev a jablko oloupejte a nakrájejte na plátky silné 0,5 cm. Vykrájejte z nich vykrajovátkem nebo ostrým nožem hvězdičky. Na zálivku prošlehejte lžíci medu, lžičku hořčice, 3 lžíce olivového oleje, lžičku jablečného octa, sůl a pepř podle chuti. Zálivku smíchejte v míse s 80 g polníčku, 80 g rukoly, mrkví a jablkem.
4
Švýcarské kostky podávejte s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Tohle jídlo milují jak malí, tak dospělí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.