
Kuře na paprice s rýží
Máme pro vás jednoduchý recept na nejlepší kuře na paprice se smetanou a rýží, který si zamilujete pro jeho bohatou chuť a snadnou přípravu. Tento recept vám ukáže, jak připravit nejlepší kuře na paprice jako od babičky, které je jemné, šťavnaté a plné lahodné paprikové omáčky.

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Cibule 1 ks
- Kuře celé 1 ks
- Sůl
- Paprika mletá sladká
- Pepř
- Nové koření
- Vývar zeleninový 500 ml
- Mouka hladká 2 plž
- Tymián sušený
- Smetana ke šlehání 1 ks
- Rýže 600 g
- Máslo 2 plž
- Cibule 1 ks
- Kuře celé 1 ks
- Sůl
- Paprika mletá sladká
- Pepř
- Nové koření
- Vývar zeleninový 500 ml
- Mouka hladká 2 plž
- Tymián sušený
- Smetana ke šlehání 1 ks
- Rýže 600 g
- Máslo 2 plž
Příprava
- 1Cibuli pokrájejte najemno a pak ji 3–5 minut smažte na másle.
- 2Mezitím naporcujte dobře omyté a osušené kuře a všechny části osolte a opepřete a důkladně ze všech stran posypte sladkou paprikou. Pak porce masa postupně opečte na základu v hrnci.
- 3Všechny kousky vraťte do hrnce, přidejte pár kuliček nového koření, pepře a dvě snítky tymiánu, lehce podlijte asi 100–150 ml zeleninového vývaru, a dejte do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečte.
- 4V průběhu pečení případně ještě mírně podlijte vývarem, jinak podlévejte výpekem. Maso můžete párkrát obrátit.
- 5Pekáč vytáhněte z trouby, maso vyndejte.
- 6Hladkou mouku rozmíchejte ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku, zahřívejte a přilévejte vývar, abyste měli dostatek hustší omáčky. Prohřejte 15 minut. Podávejte s rýží.
- 1Cibuli pokrájejte najemno a pak ji 3–5 minut smažte na másle.
- 2Mezitím naporcujte dobře omyté a osušené kuře a všechny části osolte a opepřete a důkladně ze všech stran posypte sladkou paprikou. Pak porce masa postupně opečte na základu v hrnci.
- 3Všechny kousky vraťte do hrnce, přidejte pár kuliček nového koření, pepře a dvě snítky tymiánu, lehce podlijte asi 100–150 ml zeleninového vývaru, a dejte do trouby předehřáté na 180–200 °C a hodinu až hodinu a půl pečte.
- 4V průběhu pečení případně ještě mírně podlijte vývarem, jinak podlévejte výpekem. Maso můžete párkrát obrátit.
- 5Pekáč vytáhněte z trouby, maso vyndejte.
- 6Hladkou mouku rozmíchejte ve smetaně a pak ji vlijte do pekáčku, zahřívejte a přilévejte vývar, abyste měli dostatek hustší omáčky. Prohřejte 15 minut. Podávejte s rýží.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.