Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 pórky, omyté, zbavené ovadlých částí, nakrájené na kolečka
50 g másla
1 lžíce olivového oleje
1 středně velký celer, oloupaný, nasekaný na nudličky
1½ l zeleninového vývaru
200 g polníčku + pár lístků na ozdobu
sůl
6 opečených plátků bagety
100 g měkkého čerstvého kozího sýru

Postup přípravy

Pórky zbavte zvadlých částí, odkrojte svazčité kořeny, zbytek důkladně omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Máslo i olej rozehřejte v hrnci, vsypte pórek a pět minut opékejte, aby zavadl, mírně změkl a chytil barvu dozlatova. Přidejte nudličky celeru, minutu opékejte, poté zalijte vývarem, přiveďte k varu a nechte zeleninu změknout. Vsypte polníček a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Osolte podle chuti. Polévku podávejte posypanou čerstvým polníčkem, s opečenými plátky bagetky, potřenými kozím sýrem.

Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Další videorecepty