Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Polévka z polníčku

Další recepty a články

Pórková polévka s lososem
Pórková polévka s...
Pórková polévka s lososem
Pórková polévka s lososem
Rychlá rajčatová polévka
Rychlá rajčatová...
Rychlá rajčatová polévka
Rychlá rajčatová polévka
Polévka z lososa
Polévka z lososa
Polévka z lososa
Polévka z lososa
Krémová lososová polévka s...
Krémová lososová...
Krémová lososová polévka s...
Krémová lososová polévka s...

Polévka z polníčku

Co budete potřebovat

4 pórky, omyté, zbavené ovadlých částí, nakrájené na kolečka
50 g másla
1 lžíce olivového oleje
1 středně velký celer, oloupaný, nasekaný na nudličky
1½ l zeleninového vývaru
200 g polníčku + pár lístků na ozdobu
sůl
6 opečených plátků bagety
100 g měkkého čerstvého kozího sýru

Jak na to?

Pórky zbavte zvadlých částí, odkrojte svazčité kořeny, zbytek důkladně omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Máslo i olej rozehřejte v hrnci, vsypte pórek a pět minut opékejte, aby zavadl, mírně změkl a chytil barvu dozlatova. Přidejte nudličky celeru, minutu opékejte, poté zalijte vývarem, přiveďte k varu a nechte zeleninu změknout. Vsypte polníček a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Osolte podle chuti. Polévku podávejte posypanou čerstvým polníčkem, s opečenými plátky bagetky, potřenými kozím sýrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka z polníčku

Polévka Snadné Středomořská Vaření Magazín 5/2011
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

4 pórky, omyté, zbavené ovadlých částí, nakrájené na kolečka
50 g másla
1 lžíce olivového oleje
1 středně velký celer, oloupaný, nasekaný na nudličky
1½ l zeleninového vývaru
200 g polníčku + pár lístků na ozdobu
sůl
6 opečených plátků bagety
100 g měkkého čerstvého kozího sýru

Jak na to?

Pórky zbavte zvadlých částí, odkrojte svazčité kořeny, zbytek důkladně omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Máslo i olej rozehřejte v hrnci, vsypte pórek a pět minut opékejte, aby zavadl, mírně změkl a chytil barvu dozlatova. Přidejte nudličky celeru, minutu opékejte, poté zalijte vývarem, přiveďte k varu a nechte zeleninu změknout. Vsypte polníček a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Osolte podle chuti. Polévku podávejte posypanou čerstvým polníčkem, s opečenými plátky bagetky, potřenými kozím sýrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Pórková polévka s lososem
Pórková polévka s lososem
Pórková polévka s lososem
Pórková polévka s lososem
Rychlá rajčatová polévka
Rychlá rajčatová polévka
Rychlá rajčatová polévka
Rychlá rajčatová polévka
Polévka z lososa
Polévka z lososa
Polévka z lososa
Polévka z lososa
Krémová lososová polévka s...
Krémová lososová polévka s...
Krémová lososová polévka s...
Krémová lososová polévka s...

Inspirujte se podobnými recepty